25 vuotta sitten tänään, 12.4. – Pyhän Simonin Patmossairaala avasi ovensa

Huhtikuun 12. päivänä vuonna 1994 avattiin Mokattamin jätteidenkerääjäslummin ensimmäinen sairaala, jonka nimi kertoo kahdesta asiasta: koptiortodoksiyhteisön kunnioittamasta Simon nahkanparkitsijasta, joka eli 10. vuosisadalla ja jota pidetään hyvin tärkeänä edesmenneenä pyhänä koptiortodoksikristittyjen piirissä Egyptissä. Patmos-nimi kertoo sairaalan lahjoittajista, suomalaisista ystävistä, jotka ovat mahdollistaneet, paitsi sairaalan rakentamisessa myös sairaalan ylläpitämisessä aina näihin päiviin asti.

7897-12_4_1994_St_Simon-Patmossairaalan_vihkiaiset.jpg

Rakentamiseen saimme Ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroja ja juhlallisissa avajaisissa nähtiin silloinen koptikirkon johtaja Pope Shenouda ja kehitysyhteistyöministeri Toimi Kankaanniemi sekä Suomen suurlähettiläänä toiminut Garth Castren. Sairaalan ylilääkäriksi nimettiin tri Samuel Maher, joka jatkaa edelleen sairaalan johdossa.

Juhlavuoden merkeissä myös uusi vaihe on alkanut sairaalan työssä, kun tämän kevään aikana sairaalan laajennusosaa on avattu pikkuhiljaa. Uuden lahjoittajan (egyptiläinen apteekkialan toimija Lähi-idässä) myötä sairaalasiipi on saanut kohota samalle tontille, jossa edelleen toimivat sairaalan alkuperäiset tilat sijaitsevat. Tietokonekuvauslaite on otettu juuri käyttöön ja huhtikuun aikana aukeaa keskoslasten hoitoyksikkö uusine keskoskaappeineen ja koulutetun henkilökunnan toimiessa pienten lasten hoitamisessa.

-Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan sydämemme kiitollisuutta teille, rakkaat Patmosystävät, neljännesvuosisadan mittaisesta tuesta köyhistä köyhimmille Mokattamissa asuville perheille. Palkitkoon Herra teille kaiken työnne ja vaivannäkönne, sanoo Pyhän Simonin Patmossairaalan ylilääkäri Samuel Maher ja toivoo, että kummien apu Mokattamin lapsille ja köyhille perheille jatkuu.

Kummiohjelmamme Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisön lasten auttamiseksi jatkuu edelleen, keskittyen nyt alle seitsemänvuotiaiden lasten ruokintaohjelmaan ja lasten koulutuksen tukemiseen. Uusia kummeja toivomme lisää. Kummiksi voi ilmoittautua alla olevalla linkillä.

Ilmoittaudu kummiksi

PIRKKO SÄILÄ