31 353 syytä kiitokseen!

Vuosi 2021 oli Operaatio Joulun Lapsen lahjojen tekemisen kannalta Suomessa menestyksekäs. Vaikka elettiin jo toista koronavuotta, ja monet asiat olivat hankalampia kuin yleensä, uskolliset lahjojen tekijät jatkoivat ilon ja toivon tuomista Euroopan vähäosaisille lapsille. Uusiakin pakettien tekijöitä saatiin mukaan maanlaajuisesti.

Romania 2021-14

Paketteja tehtiin yhteensä 31 353 kappaletta. Niitä vastaanotettiin eri puolilta Suomea 29 998 kappaletta, kahta vaille 30 000; virtuaalipaketteja tehtiin internetsivujemme kautta 1355. Kiitos tästä kuuluu kaikille teille, jotka olette tavalla tai toisella olleet edesauttamassa lahjojen tekemistä!

Sain itse suuren etuoikeuden olla ennen joulua näkemässä, kun suomalaisten tekemiä lahjoja jaettiin Romaniassa Giurgiun alueella lapsille.  Koronarajoitusten takia meitä oli matkassa Suomesta vain kaksi: toimittaja Toni Randén ja minä. Ilo ja silmien säihke, jonka lahjat tälläkin kertaa toivat, oli liikuttavaa. Lapset iloitsivat lahjoistaan ja yksittäisistä tavaroista, joita paketti sisälsi. Vanhemmat kiittivät kyyneleet silmissä siitä, että heidän lapsensa saavat joululahjan – lahjan, jonka he itse haluaisivat antaa, mutta heillä ei ole siihen mahdollisuuksia. Koululuokat saivat samalla kuulla selkeän evankeliumin ilosanoman, kun paikallisten seurakuntien edustajat kertoivat sen sanoin, kuvin ja sävelin lahjojenjaon yhteydessä.

Toivon, että oheiset valokuvat välittävät Sinulle joululahjojen merkityksen tänäkin vuonna.

LEENA METSÄMÄKI,
Lähetysjohtaja