50 vuotta työtä Mokattamissa – jätteidenkerääjäyhteisön riemuvuosi

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä hetkestä, kun koptiortodoksipappi Isä Simon aloitti palvelutyönsä Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisössä Egyptissä. Köyhyyden, tietämättömyyden, lukutaidottomuuden ja sairauksien keskellä elävien ihmisten luokse tuotiin Jumalan sana ja aineellinen apu.

Lukutaidottomien jätteidenkerääjien lapset ovat päässeet kouluun ja saaneet hengellistä ja aineellista apua jo vuosikymmenten ajan.

Herra Jeesus on toiminut isä Simonin kautta voimallisesti, parantumisia ja jopa luovia ihmeitä on tapahtunut hänen rukoustensa kautta. Nyt tämä kunnioitettu Jumalan mies on päässyt lepoon Vapahtajansa luokse. Mutta hänen palvelutyönsä hedelmät ovat Mokattamissa kaikkien nähtävinä ja työ jatkuu.

Yhteisön jäsenet ovat saaneet ihmisarvon ja itsekunnioituksen. Mokattamin vuoren onkaloon on rakennettu valtava luolakirkko, sinne tullaan muualtakin Kairon alueelta kohtaamaan Jumalaa. Lian, kurjuuden ja kaaoksen keskelle on tullut teitä, taloja ja kauppoja.

Tohtori Samuel Maher puhui maaliskuussa järjestetyssä 10 päiväisessä riemuvuoden juhlassa.
Riemuvuoden juhlassa kiitos kaikui ennen kaikkea Jumalalle, mutta myös Patmosystäville, jotka ovat olleet Jumalan käsivartena.

Patmos Lähetyssäätiö tuli mukaan Mokattamin työhön noin 40 vuotta sitten kummiohjelman ja koulutuksen kautta. Huhtikuussa 2024 tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun Pyhän Simonin Patmos-sairaala vihittiin käyttöön.

Suomen valtion ja Patmosystävien tuella rakennettu sairaala oli, ja yhä on, ensimmäinen sairaala Mokattamin keskellä. Tohtori Samuel Maher on toiminut sairaalan ylilääkärinä lähes 30 vuotta, ja hän myös vastaa Patmoksen kummiohjelmasta.

Egyptin kummiapu kohdistuu Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisön perheiden auttamiseen.

Jo sadat lapset ja heidän perheensä ovat saaneet avun suomalaisten kummien tuella. Lukutaidottomien jätteidenkerääjien lapset ovat päässeet kouluun ja saaneet hengellistä ja aineellista apua.

Osa lapsista on valmistunut jopa yliopistosta insinööreiksi, opettajiksi ja lääkäreiksi. Samuel Maher sanoo, että Patmoksen mukaantulo oli tärkein virstanpylväs, joka toi selkeän muutoksen alueelle.

Maaliskuussa koko Mokattam juhli Luolakirkossa 10 päivän ajan riemuvuotta. Kiitos kaikui ennen kaikkea Jumalalle, mutta myös Patmosystäville, jotka ovat olleet Jumalan käsivartena.

Kiitos kuuluu Sinulle, Patmosystävä. Jatkathan kanssamme tätä tärkeätä työtä, että yhä uudet lapset ja heidän perheensä saavat kuulla Vapahtajasta ja pääsevät pois köyhyyden kierteestä.

LEENA METSÄMÄKI

Ilmoittaudu kummiksi