AFGANISTAN: Rukousvetoomus maanalaisen seurakunnan johtajilta

Afganistanin maanalaisen seurakunnan johtajat ovat välittäneet maailmalle vetoomuksen, joka on julkaistu FAI (Frontiers Alliance International) -järjestön verkkosivuilla. Vetoomus perustuu paikallaolevien ensikäden tietoihin. Muistetaan Afganistanin kristittyjä rukouksin. Myös Patmos Lähetyssäätiö tulee osallistumaan yhteistyökumppaniensa kautta sekä avustus- että evankelioivaan työhön kriisialueella ihmisten auttamiseksi. Kerromme lisää mahdollisimman pian.

Afganistan_tyttoja

Maanalaisen seurakunnan johtajien vetoomus

LÄHDE: FAI MISSION 17.8.2021

Todistamme parhaillaan Afganistanin maan ja kansan tuhoamista. Seuraamme 20 vuotta kestäneen työn ja kansakunnan vahvistamisen tuhoutumista yhdessä päivässä.

Talebanilla on tappolista tunnetuista kristityistä, joita he jahtaavat ja tappavat. USA:n suurlähetystö on suljettu, eikä uskovilla ole enää turvapaikkaa. Kaikki rajat naapurimaihin on suljettu ja kaikki lennot yksityiskoneita lukuun ottamatta pysäytetty. Ihmiset pakenevat vuorille etsimään turvapaikkaa. He ovat täysin riippuvaisia Jumalasta, joka on ainoa, joka voi ja tulee suojelemaan heitä.

Talibanit kulkevat ovelta ovelle ja vievät naisia ja lapsia. Ihmisten on merkittävä talonsa X:llä, jos heillä on yli 12-vuotias tyttö, jotta talibanit voivat viedä heidät. Jos he löytävät nuoren tytön ja taloa ei ole merkitty, he teloittavat koko perheen. Jos talibanit löytävät 25-vuotiaan tai sitä vanhemman vanhempi naimisissa oleva naisen, he tappavat hänen miehensä välittömästi ja tekevät naiselle mitä haluavat ja myyvät hänet sitten seksiorjaksi.

Aviomiehet ja isät ovat antaneet vaimoilleen ja tyttärilleen aseita ja kertoneet heille, että kun talibanit tulevat, he voivat joko tappaa heidät tai tappaa itsensä – se on heidän valintansa.

Jotkut naiset sanoivat, että heillä ei ollut aikaa ostaa burqaa noudattaakseen talibanien sääntöjä, joiden mukaan naisten on ulos talosta lähtiessään peitettävä itsensä ja seurattava miespuolista sukulaista.

Afganistanin naisille liehuva kangas merkitsee 20 vuoden aikana saavutettujen oikeuksien– oikeutta työskennellä, opiskella, liikkua ja jopa elää rauhassa – äkillistä ja tuhoisaa menetystä ja pelkäävät, ettei niitä koskaan saada takaisin.” [Lähde: CNN World]

Global Catalytic Ministries (GCM) -järjestö, joka on Frontier Alliance International -järjestön pitkäaikainen yhteistyökumppani, aikoo aktiivisesti rukoilla veljiemme ja sisariemme puolesta sekä tukea ja puolustaa heitä – joista monet ovat palvelleet johtajina Afganistanin kirkon kasvaessa historiallisella vauhdilla (toiseksi eniten Iranin kanssa juuri nyt). Vaikka ihmiset suuntaavat kukkuloille, monet haluavat jäädä maahan ja jatkaa työtä evankeliumin eteenpäin viemiseksi; Siirrämme kuitenkin toiseen paikkaan ne, jotka on saatava turvaan. GCM:n kanta on aina ollut ja tulee olemaan, se, että teemme kaiken tarvittavan evankeliumin eteenpäin viemiseksi. Veljemme ja sisaremme Afganistanissa inspiroivat meitä edelleen rohkeudellaan ja päättäväisyydellään heidän synkimpinä hetkinään.

RUKOUSPYYNNÖT

Rukoilkaa, että Afganistanin kirkolla olisi voimaa ja kestävyyttä. He pitävät edelleen raamattupiirejä, rukouskokouksia ja evankelioivat proaktiivisesti niiden tapahtumien aikana, joita näet uutisissa. Rukoile, että Herra kätkee heidät yliluonnollisesti, aivan kuten Jeesus katosi kansanjoukkoon Joh. 8:39

Afganistanin kristityt sekä GCM uskovat, että parhaat päivät ovat edessäpäin, ja saamme nähdä muslimien tulevan suurin joukoin pelastukseen tämän katastrofin tuhkasta.

  1. Rukoile varjelusta niille, jotka pakenevat vuorille (Psalmi 73, Psalmi 91)
  2. Rukoilkaa ihmeellistä varjelusta naisille ja lapsille, joita viedään väkisin ja jotka on jo viety. Rukoilkaa varjelusta, pelastusta ja vapautusta heille. (2 Tess. 3:1–5)
  3. Rukoile, että Afganistanin kristityt omaksuvat identiteettinsä Kristuksessa ja vaeltavat keskinäisessä yhteydessä Pyhässä Hengessä. (Hesekiel 37, Room. 15:5–6)