Afganistan: TV, video, satelliitit, lähetysradiot tavoittavat evankeliumilla

Patmos Afganistanavulla on pitkä perinne radioevankelioimisessa ja kansakunnan kristittyjen opettamisessa. Olen perehtynyt menneitten vuosikymmenien radiotyön raportteihin ja todennut historialliset yhteydet sekä Veli Andreaan toimintoihin että keskeisen lähetysradiokumppanimme FEBC:n toimintoihin.

Radiowave visualisation at sunset

Veli Andreaan haastamina löysimme tiemme kanadalaisen afgaanikristittyjen emigranttien maanalaiseen tuotantokeskukseen. Maksoimme palkkoja, jotka mahdollistivat suurissa taloudellisissa vaikeuksissa olevien pakolaispastorien mediatyön suorittamisen.

Olemme vapaita mainitsemaan erityisemmin yhden taloudellisen tukemme kohteena olevan vanhimman ohjelmien tuottajatahon – Pamir Productionin. Läheisessä suhteessa YWAMiin olevan menestyksellisiä ohjelmia valmistavan yhteisön.

Afgaaniradio merkitsee kuvioissamme kahdentasoista vastuullisuutta. Ohjelmien tuottamisen rahoittamista. Ohjelma-ajan ostamista radioasemilta, jotka lähettävät valmistetut ohjelmat Afganistanin suuntaan.

Jälkimmäistä edustaa parhaimmillaan lähinnä brittituella toimiva FEBA-radio. FEBA on amerikalaisen FEBC-radion alaosasto. FEBC on kaikkein vanhimpia yhteistyötahoja globaalin radioevankelioimisen kentällämme. FEBC:n venäjänkielisen osaston johtajat Jakov ja Vera Koziol olivat vuosien ajan palveluelämänsä loppuun saakka Patmos ItäAvun lähettejä.

Pienessä ja suuressa olemme mahdollisuuksiemme mukaisesti edelleen vankasti radiolähetyksen tukijoita.

Satelliittiaika on asettamassa Patmos AfganistanAvun uudenlaisten mahdollisuuksien linjoille.

Tutustuminen jatkuvaan uutissatoon muutosten Afganistanista osoittaa kahtaalle: Taliban ja osaltansa myös Isis-K ajavat afgaaneja ahdistaviin tiloihin ja tilanteisiin. Kristittyjen vainot ja marttyyrius kuuluvat päivän kuvaan.

Pyhällä Hengellä on kuitenkin käytössänsä maanalaisia kanavia kristittyjen vahvistamiseksi ja auttamiseksi sekä aineellisesti että hengellisesti. Patmos AfganistaninApu pyytää rukouksiasi kokonaistyökuvamme parhaaksi.

Tämän hetken tilanne Afganistanissa on kuitenkin myös uusien mahdollisuuksien hetki raamatulliselle evankelioivalle kristilliselle sanomalle.

Viittaan satelliittievankelioimiseen.

Ainakin tällä hetkellä ja ilmeisesti vielä lähitulevaisuudessa Afganistanin niin sanotut vakavaraiset, rikkaammat kansanluokat seuraavat lukittujen oviensa takana tv satelliittiohjelmia.

Myönnetään, että tämä katsojaryhmä edustaa lähinnä maan rikkaimpia ja usein samanaikaisesti uskonnollisesti vähemmän kireitä joukkoja. Juuri viime mainitussa piilee mahdollisuus evankeliumille.

Kiellettyjen kanavien seuraamista tapahtuu – ja niin sanottujen läntisten kevytohjelmien rinnalla Jumalan valitsemissa tilanteissa jäädään katsomaan afgaaneille toimitettuja kristillisiä tv-ohjelmia. Malli tunnetaan eri puolilta maailmaa. Niin sanottu ”kielletty hedelmä” houkuttelee – ja Pyhä Henki saa kanavan puheellensa.

Seuraavassa AfganistanAvun postituksessa luet enemmän tästä kanavamahdollisuudesta. Siihen saakka: pidä mielessäsi sanat DARI TV – ja rukoile ja voita sieluja rakkauden lahjasi myötä.

LEO MELLER