Aikaa vain 15 sekuntia! Ihmeellinen kertomus.

or

Sain toissaviikolla sähköpostitse Israelista tämän yllä olevan valokuvan ja viestin, jota en voinut olla lukematta silmien kostumatta ilon kyynelistä. Oikeasti. Anna kun kerron.

Kuvassa yllä oleva nuori nainen on nimeltään Or. Toukokuun 12. päivänä Or oli ulkoiluttamassa koiraansa Kfar Azan kibbutsilla, joka sijaitsee vain 800 metriä Gazan rajalta.

Yhtäkkiä soi ilmahälytys. Gazasta laukaistiin joukko raketteja kohti kibbutsia.

Näin lähellä Gazan rajaa Orilla oli vain 15 sekuntia aikaa hakeutua suojaan.

Onneksi sellainen oli lähellä. Or ennätti koiransa kanssa suojaan juuri parahiksi, kun raketti iskeytyi suojan taakse jonkin matkan päähän kentälle. Valtava pamaus ja sirpaleita, jotka lensivät paineaallon vaikutuksesta ympäriinsä.

Pommisuoja kirjaimellisesti pelasti tämän nuoren naisen hengen.

Or oli niin kiitollinen henkensä pelastumisesta varmalta kuolemalta, että soitti Keren Hayesodin edustajalle, koska halusi kiittää pommisuojan lahjoittajia hänen henkensä hetkeä aiemmin pelastaneesta suojasta.

Selvisi, että tämä Orin hengen pelastanut pommisuoja oli PATMOSYSTÄVIEN LAHJOITTAMA! 

Tämä se oli! Kävin helmikuussa 2020 työmatkalla Israelissa ja vierailin juuri samaisella Kfar Azan kibbutsilla 800 metriä Gazan rajalta tarkistamassa tämän Patmosystävien lahjoittaman täysosuman kestävän suojan. Vähänpä tiesin silloin, että reilu vuosi myöhemmin se pelastaisi nuoren israelilaisen naisen hengen. Patmos on lahjoittanut useita vastaavanlaisia pommisuojia Israelissa ja kunnostanut myös isompia. Nyt ymmärrämme näiden merkityksen paremmin kuin koskaan.

Entistä ihmeellisemmän tästä koko tapauksesta tekee se, että helmikuussa 2020 työmatkalla Israelissa vierailin Keren Hayesod -järejstön edustajan,  Talia Sapirin kanssa juuri tällä samalla paikalla Kfar Azan kibbutsilla tutustumassa kyseiseen  Patmoksen lahjoittamaan pommisuojaan (kts. kuva yllä).

Kuvasimme myös lyhyen kiitosvideon suomalaisille, joka yhä löytyy Patmoksen YouTube-kanavalta.  Suomalaisia lahjoittajia kiittäessään Talia kuvaili minulle – ja hänen sanansa ovat tallessa videolla – kuinka tärkeä tällainen suoja on alueella, jossa ihmisillä on vain 15 sekuntia aikaa ilmahälytyksen sattuessa. Hän jatkoi kertomalla, että suojia on oltava riittävästi, jotta ihmiset voivat kulkea alueella vapaasti ”niin kuin tuolla tuo koiraa ulkoiluttava nainen”!

Miten suorastaan profeetalliset sanat. Vuosi myöhemmin juuri tämä sama Patmoksen suoja sai pelastaa nuoren koiraa ulkoiluttavan naisen hengen Gazan terroristien raketeilta.

Patmoksen lahjoittaman rakettisuojan, joka pelasti Orin hengen, kyljessä on taulu todistuksena Patmosystävien Israel-rakkaudesta: ”Suomalaisen Patmos Lähetyssäätiön jalomielisen lahjoituksen johdosta tämä suoja on sijoitettu tämän alueen asukkaiden turvaksi.”

Ota vastaan Orin kiitos, jonka hän valokuvallaan varustettuna halusi välittää suomalaisille, jotka lahjoituksellaan kirjaimellisesti pelastivat hänen henkensä 12. toukokuuta 2021.

Juutalainen sananparsi sanoo: ”Joka pelastaa yhden ihmisen hengen, on pelastanut koko maailman.”

Or elää, koska suomalaiset kristityt välittävät.

Kiitos, että sain jakaa kanssasi tämän sanoinkuvaamattoman koskettavan ja ihanan viestin. Rakkaudenlahjoillasi Patmostyölle on todellista merkitystä.

Israelin Pyhän nimessä – Kiitos!

Pasi Turunen
Toiminnanjohtaja