Armo ja Totuus -seurakunnassa väki lisääntynyt pandemian aikana

Eräs nimekäs julistaja totesi aikoinaan, että ”Jumala kietoo usein armon ja hyvyyden lahjansa vaikeuksiin ja mullistuksiin”. Covid-19 on tuonut mukanaan monenlaisia vaikeuksia ja haasteita, eikä vähiten seurakunnille, erityisesti täällä Israelissa. Tästä johtuen emme ole voineet kuukausiin kokoontua kirkkorakennuksiin. Ja kuitenkin olemme saaneet kokea täällä monia myönteisiä asioita ja paljon siunauksia.

David 2

Israelissa on tähän mennessä ollut kaksi sulkua. Niistä selviytyminen on ollut hidasta, sillä ensimmäisen sulun läksyistä oppiminen on vienyt oman aikansa. Tämän jälkeen hallitus avasi kaiken liian nopeasti. Viime päivien positiiviset tapaukset ovat liikkuneet 600 tartunnan paikkeilla. Ennen toista sulkua niitä oli 9 000 päivässä. Suluilla on ollut suuri vaikutus talouteen, koska moni on menettänyt työnsä ja joitakin liikeyrityksiäkin on ollut pakko sulkea. Näiden ja monien muiden vaikeuksien ja haasteiden keskellä on kuitenkin tapahtunut myös paljon hyviä asioita.

Virus on muuttanut monien ihmisten elintapoja, kun esimerkiksi viihdeteollisuuteen on kohdistunut paljon rajoituksia. Ihmiset eivät ole pystyneet käymään elokuvissa, ravintoloissa, teattereissa, oopperoissa tai muissa musiikkiesityksissä, vaan ovat joutuneet pysyttelemään kotosalla perheensä parissa. Yhtäkkiä vanhemmilla on ollut mahdollisuus viettää enemmän aikaa lastensa kanssa, ja nyt perheet yhdessä harrastavat kotona asioita, joihin heillä ei ole ollut aikaa ”normaalina” aikana. Toivottavasti nämä muutokset ovat pitkäikäisiä ja niitä harrastetaan vielä senkin jälkeen, kun koronarokote on saatu kehitettyä.

Omassa Armo ja Totuus -seurakunnassamme on paljon ihmisiä, jotka osallistuvat verkossa järjestettäviin jumalanpalveluksiimme. Heitä on jopa enemmän kuin niitä, jotka osallistuivat niihin ennen koronavirusta. Myös viikoittain järjestettävien raamattutuntiemme osanottajamäärät ovat kasvaneet. Lisäksi muutaman viime kuukauden aikana seurakuntaamme on liittynyt kolme uutta perhettä. Olemme myös kuulleet muilta seurakunnilta ja työmuodoilta, että kiinnostus evankeliumiin on lisääntynyt juutalaisten keskuudessa. Myös minulle itselleni on avautunut mahdollisuus välittää evankeliumia eräille henkilöille, joista kaksi on ortodoksijuutalaisia.

Joten vaikka kukaan ei haluakaan positiivista koronatestitulosta, koronalla on ollut myös joitakin myönteisiä vaikutuksia! Ja todellakin, Jumalan lahja on usein kiedottu vaikeuksiin ja mullistuksiin.

Haluan käyttää hyväkseni tätä mahdollisuutta ja kiittää kaikkia teitä rakkaita ystäviämme ja työtovereitamme Patmos Lähetyssäätiössä uskollisesta rakkaudestanne ja rukouksistanne sekä arvokkaasta tuesta, jota olette osoittaneet Israelissa tekemällemme työlle. Pysykää turvassa ja terveinä!

DAVID ZADOK,
Armo ja totuus -seurakunnan pastori

Kuvassa pastori David Zadok