Armoa, totuutta ja apua Israelille

Israelin valtio elää epäilemättä yhtä synkimmistä ja haastavimmista ajoistaan sitten valtion perustamisen vuonna 1948. Gazan sota, johon meidät pakotettiin Hamasin julmalla hyökkäyksellä, on vaatinut kansakunnalta valtavan hinnan. Hintana on surmansa saaneiden siviilien ja turvallisuusjoukkojen elämä, loukkaantuneet, sekä monet, jotka on evakuoitu kodeistaan ilman paikkaa, jonne palata. Monet ovat epätoivoisia, toiset traumatisoituneita. He kaikki tarvitsevat lohtua ja toivoa.

Vapaaehtoiset valmiiden avustuskassien kanssa. Vasemmalla David Zadok.

Patmoksen avulla olemme antaneet apua ja tuoneet Kristusta esiin kaikin mahdollisin tavoin. Teidän tukenne on todellakin ollut suuri siunaus. Se on antanut meille mahdollisuuden tavoittaa monia hädänalaisia tässä pitkässä ja laajassa hätätilanteessa ja katastrofissa, joka on kohdannut meitä 7. lokakuuta lähtien.

Näiden reilun kolmen viime kuukauden aikana, ja olemme juuri päässeet neljänteen kuukauteen, katastrofin syvyys ja tuho on moninkertaistunut. Sota jatkui niin etelässä kuin pohjoisessa sekä Juudeassa ja Samariassa. Jopa Jemen, jonka kanssa meillä ei ole mitään rajaa, on ampunut meitä pitkän kantaman ohjuksilla. Mutta vastauksemme on ollut kansamme palveleminen ja heidän tarpeidensa täyttäminen. Ja ennen kaikkea evankeliumin sanoma.

Eddie Golder vie apua Patmoksen hankkimalla autolla.

Tähän mennessä olemme toimittaneet noin 1 500 avustuspakettia ruokaa ja muita elintarvikkeita eri perheille ja sodan vaikutuspiirissä oleville. Paketteja vastaanottamaan tulleiden jonot kasvavat koko ajan.

Patmoksen useita vuosia sitten hankkiman pikkubussin avulla olemme pystyneet kuljettamaan ja toimittamaan 150–200 pakettia, joista jokainen painaa noin 12–14 kiloa. Seurakuntamme vapaaehtoiset valmistavat paketit seurakunnan tiloissa, ja Eddie (joka on Patmosystävien tukema) yhdessä muiden kanssa vie ne kullekin henkilölle tai kokonaiselle perheelle.

Lisäksi olemme auttaneet monia lapsia, jotka ovat pommisuojissa, eikä heillä ole koulua. Monet heistä on evakuoitu etelä- ja pohjoisrajoilta. Olemme toimittaneet heille kymmeniä tuhansia värityskuvia, lastenkirjoja ja joitakin lohduttavia kirjoja heidän vanhemmilleen.

Kaksi seurakuntaa pohjoisesta ja etelästä on evakuoitu ja olemme antaneet niille paljon apua. Olen itse käynyt näissä seurakunnissa, joista toinen on Sderotissa ja toinen Kirjat Hashmonassa.

Eddie Golder ja holokaustista selvinneet Rishon Letzionissa.

35 miestä ja naista seurakunnastamme on kutsuttu asepalvelukseen. Jotkut on sijoitettu Gazaan, toiset pohjoiselle rajalle sekä Juudeaan ja Samariaan, joka myös on eräänlaisessa sodassa. Monet perheet eivät ole kuulleet läheisistään kolmeen viikkoon tai pidempään.

Sodan jatkuessa me jatkamme tuen, avun, lohdutuksen ja ainoan kestävän toivon tarjoamista sekä israelilaisille että palestiinalaisille.

Rakkaat ystävät Suomessa ja Patmoksessa, tarvitsemme apuanne ja tarvitsemme teitä seisomaan rinnallamme näinä päivinä ja aikoina. Yhdessä selviämme eteenpäin.

DAVID ZADOK
Pastori, Armo ja totuus -seurakunta
Israel