Beth Yeshoua – Jeesuksen talo. Työtä ranskankielisten juutalaisten parissa Euroopan sydämessä

”Niin kauan kuin päivä on, tulee meidän tehdä hänen tekojansa, joka on minut lähettänyt; tulee yö, jolloin ei kukaan voi työtä tehdä.” (Joh. 9:4)

Beth Yeshua

Vuoden 2021 lähestyessä loppuaan on hyvä jollakin tavalla tehdä tiliä messiaanisen seurakuntamme kohdalla kuluneesta, jälleen koko yhteiskuntamme elämää rajoittaneiden määräysten sävyttämästä vuodesta, jonka aikana maan hallinto kuitenkin soi asukkaille joitakin hengähdystaukoja. Samalla koemme, miten aika pimenevässä yössä kuluu yhä nopeammin ja haastaa meitä käyttämään jäljellä olevat hetket parhaalla mahdollisella tavalla Herraamme palvellen, olemmehan panneet toivomme elävään Jumalaan.

Palvelemaan kutsutut

Työmme Beth Yeshouan puitteissa on viimeisten kahden vuoden aikana kehittynyt huolimatta siitä, että pastori Lorenzo päätyi näkynsä ajamana tavoittamaan lisääntyvästi eri kansallisuuksiin kuuluvia Jumalan omaisuuskansan jäseniä Euroopassa ja kaukana tämän alueen ulkopuolella. Ymmärrämme hänen sydämensä palon ja siunaamme työtä, jota hän saa tehdä. Helppoa se ei meille kenellekään ole ollut, mutta jatkamme saman näyn kantamina tuodaksemme Hyvän Sanoman juutalaiselle kansalle, tapahtukoon se sitten suhteiden kautta, joita ylläpidämme juutalaisyhteisöön tai Beth Yeshouan erilaisten toimintojen kautta. Jatkamme live- lähetyksin viikoittaisia parasha-opetuksia, joihin monet juutalaiset osallistuvat internetissä chatin kautta. Jacques Sobieskin heprean kursseille osallistuu myös juutalaisia. Beth Yeshouan Youtube-kanavalla on seuraajansa. Vain Jumalan armosta voimme olla tällainen työkalu Herramme käsissä!

Yhteyden siunausta

Lähentymisemme alueemme kristillisten seurakuntien kanssa on myös tuonut siunauksia. Tätä nykyä vallitsee hyvä yhteisymmärrys eri yhteisöjen välillä, joskin meitä pidetään kutsumuksemme suhteen hieman erilaisina. Useimmat alueemme pastorit ovat ymmärtäneet tehtävämme ja tukevat meitä rukouksessa. Jotkut heistä kutsuvat meitä, erityisesti Lucasta ja Ilseä, johtamaan hepreankielistä ylistystä tai opettamaan kristinuskon juutalaisista juurista. He ovat ymmärtäneet, ettei meidän tarkoituksemme ole tuoda heitä Messiaaniseen keskukseen täyttämään rivejämme, vaan yksinkertaisesti auttaa heitä ymmärtämään uskomme juutalaisten juurien tärkeys sekä Jumalan suunnitelma Israelin suhteen liitettynä seurakuntaan. Israel ja seurakunta ovat kaksi todistajaa, ja kun Pyhä Henki auttaa meitä todella ymmärtämään tämän, vihollisuuden muuri sortuu. Alueellamme tällainen muuri on ollut olemassa pitkään.

Voit lukea lisää työn kuulumisista alla olevasta vuosikatsauksesta.

Toivotamme Messiaamme, Vapahtajamme, Kuninkaamme Jeshuan rakkaudessa ja armossa teille jokaiselle täyttä siunausta.

Beth Yeshoua -tiimi,

TERRY CONVALLI JA JACQUES SOBIESKI

Lue lisää työstä Beth Yeshoua -raportista: