Bobruskin juutalaisseurakunta Valko-Venäjällä 30 vuotta!

Valko-Venäjästä mieleesi tulee ehkä ensimmäisenä Venäjän vasallivaltiota  johtava presidentti Aljaksandr Lukaŝenka ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan. Kuitenkin meille Patmos-työssä Valko-Venäjä on yksi niistä entisen Neuvostoliiton alueen maista, joissa olemme pitkään saaneet tukea juutalaistyötä. Tämä työ tunnetaan Venäjän ja IVY:n alueilla nimellä  Most Druzhby eli Ystävyyden Silta.  Bobruisk on yksi Patmoksen IsraelAvun tukemista, Hannele Suortin perustamista idän juutalaisseurakunnista.

Vas. Pastori Vikro Lapatsin vaimonsa Natashan kanssa. Oik. Bobruiskin seurakunta 30 vuotta.

Patmoksen lähettinä kokotoimisesti vuodesta 1995 toiminut Hannele Suortti tervehti juhlivaa seurakuntaa Bobruiskissa:

– Juutalaislähetys ja messiaaniset seurakunnat olivat vuoteen 1993 mennessä juurtuneet jo Pietariin, Moskovaan ja eri puolille Moldovaa. Kyselin rukouksessa Jumalan selkeää johdatusta, miten jatkaa eteenpäin. Eräässä tällaisessa rukoushetkessä kuulin selvästi sanan ”Bobruisk”. Ymmärsin tässä olevan vastauksen juutalaislähetyksemme seuraavalle askeleelle, mutta minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, missä tämä Bobruisk voisi sijaita. Levitin kartan työpöydälleni ja sieltähän se vihdoin löytyi: Valko-Venäjältä, ei kaukana Minskistä, ikivanha juutalaiskaupunki Bobruisk!

Siinä vaiheessa, kun vielä mietin, pitäisikö minun nyt hankkia junaliput ja lähteä Bobruiskiin, vain muutama päivä tuon rukoushetken jälkeen, työhuoneeni ovelle koputettiin. Sisään astui nuorehko mieshenkilö, joka kertoi nimekseen Viktor Lapatsin ja tulevansa Bobruiskista! Ei jäänyt epäilystäkään siitä, oliko Viktor Jumalan johdatuksessa!

Työn alkuaikoina pääsimme levittämään Raamattuja ja Lasten Raamattuja juutalaisille ympäri koko Valko-Venäjän. Ehdimme tehdä sen juuri ennen suurta juutalaisten maastamuuton aaltoa. Paikallistyötä ja kokoustoimintaa syntyi useassakin eri kaupungissa, mm Vitebskissä, Gomelissa, Mogilovissa.

Kuluneen 30 vuoden aikana sadat Valko-Venäjän juutalaiset ovat tulleet tuntemaan oman Messiaansa, Jeesuksen. Ja työ jatkuu, vaikka olosuhteet maassa ovatkin viime aikoina Venäjän hyökkäyssodan myötä Ukrainaan muuttuneet vaikeiksi. Jumala, joka kaiken näkee ja tietää, johdatti meidät Valko-Venäjälle ja Bobruiskiin aikana, jolloin maa muutamaksi vuosikymmeneksi avautui hengelliselle työlle Venäjän tavoin.

Vuonna 2018 Bobruiskin seurakunta kansallistettiin ja se on toiminut itsenäisesti ilman Patmoksen taloudellista tukea.

Bobruiskin seurakunnan pastorin kiitos Patmos-ystäville:

”Paljon lämpimiä terveisiä teille kaikille Patmos-ystäville Bobruiskin juutalaisseurakunnalta!

Me muistamme teitä rakkaudella ja muistamme kaiken sen hyvän, mitä Herra on tehnyt teidän kauttanne meidän hyväksemme. Olemme kiitollisia siitä yhteydestä, joka edelleen on sydäntemme välillä ja toivomme tämän yhteyden jatkuvan aina. Seurakunta elää ja Jumala siunaa sitä!

Niistä ystävistä, jotka kolme vuosikymmentä sitten tulivat uskoon seurakunnan syntyessä, on jäljellä enää yksi ainoa. Kaikki toiset ovat siirtyneet Herran luokse. Heidän tilalleen on vuosien mittaan tullut uusia ystäviä, joista monet ovat muuttaneet vuorostaan Israeliin, USA:han tai Taivaskotiin. Tällä hetkellä seurakunnassa on reilu 70 jäsentä.

Siunatkoon Herra teitä kaikkia oikein runsaasti!”

Viktor Lapatsin

Hannele Suortti (joka toimi Patmos Lähetyssäätiön  lähettinä kokotoimisesti vuodesta 1995-2020) lisää omat kiitoksensa Patmos-ystäville:

”Kiitos rakkaat ystävät, että teiltä riitti 25 vuoden ajan tukea ja rakkautta Valko-Venäjän juutalaisten voittamiseksi Messiaalleen ja riittää yhä rukoillaksenne heidän ja työn jatkumisen puolesta!”

Idän juutalaistyö pyytää tukeasi

Tahdon Hannelen pitkäaikaisena työtoverina Patmoksessa onnitella Hannelea, ja kiittää rakasta lähettiämme uskollisuudesta Idän juutalaistyössä. Siunaavat onnittelut myös Bobruiskin seurakunnalle.  Ja kiitos sinulle, uskollinen Patmoksen työn tukija ja esirukoilija! Kiitos kaikesta avustasi ja tuestasi tälle työlle. Ilman esirukoilijoita ja lahjoittajia mikään Patmos Lähetyssäätiön lähetyskentistä ei olisi voinut menestyä. On totta, että työn näkijät ja edelläkävijät, kuten Hannele ja hänen rinnallaan hänen puolisonsa Hannu (1948-2022) ovat olleet ainutlaatuisessa asemassa kuullessaan Jumalan äänen ja seuratessaan johdatusta. Mutta, yhtälailla totta on se, ettei mikään työ voi menestyä ilman niitä, jotka kantavat työtä esirukouksessa ja seisovat muurinaukossa rukoilijoina ja tukijoina.

Olen kiitollinen jokaiselle ystävälle uskollisuudesta, työtoverillemme Hannelelle, Viktor-pastorille ja hänen työtovereilleen Bobruiskissa, työtovereille Patmoksessa ja sinulle, Patmos-ystävä.

Vetoankin jo sinuun, joka jo olet työssä mukana kuin myös sinuun, joka luet tätä kuin uutisena, että sellaistakin työtä on, joka tavoittaa Idän kenttien juutalaisia. Ojenna auttava kätesi tänään Idän juutalaistyölle, jota Andres Koskelainen Patmoksessa koordinoi. Seurakunnat Venäjällä, Moldovassa ja Romaniassa tekevät tärkeää hengellistä ja evankelioivaa työtä juutalaisten keskuudessa. He auttavat myös humanitaarisen avun kautta. Moldovan seurakuntamme auttavat Ukrainasta tulleita sotaa pakenevia juutalaisia. Idän juutalaistyön työtoverit tarvitsevat kaiken tukemme ja esirukoustyömme voidakseen jatkaa tätä menestyksellistä työtä.

Voit tukea työtä lahjoittamalla sivulla olevalla lahjoittimella tai MobilePayn kautta numeroon 49994.

Andres Koskelaisen lähettäjäperheeseen voit myös liittyä ilmoittautumalla tästä tai soittamalla Lähetystoimistoon 0293 400 500.

Juutalaistyössä meitä velvoittaa edelleen tämä raamatullinen totuus 1 Moos. 12:3: ”Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat sinua”.

Kiitos Jumalalle Hänen suunnattomasta hyvyydestään.

PIRKKO SÄILÄ