Borenot – kansa, jota Jeesus rakastaa

Raamatun viimeisessä kirjassa kerrotaan, että taivaassa Jumalaa ylistävien joukossa on edustajia kaikista kansoista ja kansanheimoista. Mikä ylistyksen pauhina se tuleekaan olemaan!

Kimmo Metsämäki yhdessä Patmoksen evankelistojen ja boreno-seurakuntalaisten kanssa.

Varmasti kohtaamme siellä ihmisiä kansoista ja kielistä, joista emme ole koskaan edes kuulleet täällä maan päällä. Mutta kohtaamme siellä myös ihmisiä, joiden pelastukseen olemme saaneet olla osallisina, ja saamme siitä kiitoksen Jumalalta.

Borenot Etiopiassa ovat kansa, josta tuskin kukaan meistä oli kuullut aiemmin. Vasta kun Patmoksen Etiopian työn johtaja Ayalew Taddese lähetti meille vuonna 2021 pyynnön auttaa borenonkielisten Raamattujen hankkimisessa, kuulimme heistä, ja heimon nimi tuli huulillemme. Pääsimme mukaan voittamaan tätä luonnonkansaa Jeesukselle.

Borenot asuvat etelä-Etiopiassa Kenian rajalla ja osin myös Kenian puolella. Borenot ovat animisteja, he palvovat mm. puita ja kiviä.

Ayalew Taddese on käynyt alueella useita kertoja ja alkutalvesta tänä vuonna myös Patmoksen hallituksen varapuheenjohtaja Kimmo Metsämäki vieraili viikon ajan tutustumassa uusiin seurakuntiin – ehkäpä ensimmäisenä länsimaalaisena.

Matka alueelle on tällä hetkellä hyvin vaarallinen väkivaltaisten kapinallisryhmien tähden, mutta Jumala varjeli matkalaiset.

”Oli unohtumaton kokemus saada omin silmin nähdä, mitä Jumala tekee. Vaikka olen asunut Etiopiassa lähes seitsemän vuotta ja vieraillut sen jälkeen kymmeniä kertoja, näin alkeellisissa oloissa ja eristäytyneellä alueella en ole koskaan ennen käynyt. Borenoiden keskuudessa koetaan nyt aitoa herätystä”, kertoo Kimmo.

Alueelle on saatu evankelistoja mm. aikoinaan suomalaisten perustaman Gennet-seurakuntaliikkeen kautta.

Patmos tukee tällä hetkellä viittä boreno-evankelistaa. Olemme kustantaneet tuhannen borenonkielisen Raamatun hankintaa ja Patmosystävien tuella olemme saaneet hankittua kaksi moottoripyörää, joilla evankelistat pääsevät nopeasti kylästä toiseen osin tiettömilläkin taipaleilla.

Borenokirkko, joka pitäisi rakentaa valmiiksi.

Saammeko kirkkorakennuksen valmiiksi?

”Yhdessä kylässä, jossa vierailimme, oli vaatimaton eugalyptus-riu’uista rakennettu kirkko. Se oli kuitenkin vielä pahasti keskeneräinen. Seinistä puuttuu savibetonirappaus, ovet ja ikkunat, eikä tilassa ole mitään sisustusta. Seurakuntalaiset kysyivät, voisiko Patmos tulla auttajaksi, jotta kirkko saataisiin ennen sadeaikaa valmiiksi”, Kimmo selvittää.

Nyt kysyn Sinulta, Patmoksen työn tukija, voisimmeko yhdessä auttaa seurakuntaa niin, että kirkko valmistuu? Summa, jolla rakennus saadaan valmiiksi, on 10 000 euroa. Pienikin apu auttaa päämäärän saavuttamiseksi!

Muistathan myös rukouksin borenoja ja muitakin saavuttamattomia ryhmiä eteläisessä Etiopiassa!

LEENA METSÄMÄKI

Lahjoita