Daavidin Punainen Kilpi Israelin suojana

Daavidin Punainen Kilpi (Magen David Adom) – on pitkäaikaisimpia tukikohteita Suomen patmoskansalle.  Taannoisella matkallamme koimme tällaisen tilanteen Jerusalemin hotellissa.

MDA-moottoripyorat

Illallisen alkaessa iäkäs matkalaisemme sai ilmeisesti sydänkohtauksen ja tuupertui lattialle. Oma lääkärimme aloitti välittömästi auttamisen ja itse kiirehdin hälyttämään MDA:n.

Ensimmäinen moottoripyöräpartio saapui neljässä minuutissa soiton päätyttyä. Ambulanssi kaksi minuuttia myöhemmin.  Supertehoambulanssi kaksine lääkäreineen yhdeksän minuuttia hälytyksen jälkeen.

Kiitos Jumalan – ja MDA:n – matkalaisemme elpyi ja hän elää yhä tänään.

Tällaista MDA-ohjelmaa ei vain kannata, vaan täytyy tukea – sekä rukouksin että ajallisin lahjoin.  Kaikki mitä MDA on ja suorittaa, tapahtuu vapaaehtoisten lahjojen tuella.

Esittämättä jäi kysymys: saapuiko moottoripyöräyksikkö suomalaisten rahoittamalla pyörällä?  Yksi sellainen on toiminnassa Israelissa.

Lahjoittamalla juuri nyt Patmoksen Israel- ja juutalaistyölle lahjasi kanavoituu MDA:n monipuolisen toimintavalmiuden ylläpitämiseen ja elämää pelastaviin tarvikehankintoihin. Muistetaan sekin, että MDA on eturintamassa Israelin koronanvastaisessa taistelussa.

Kiitos lahjoittajille! – LEO MELLER

Rukoustukea tarvitaan edelleen

Alla olevan lehtemme siirtyessä painokoneisiin Israelista saapuu kaksi viestiä. Kiitos avustasi. Ja rukouspyyntö: maassa räjähtää nyt koronan toinen aalto kuolemantapauksineen. Apumme on edelleen tärkeää – mutta ylitse kaiken esirukoustyömme. Rukoilkaamme!