Emme unohda Ukrainaa

Venäjä iski varhain lauantaiaamuna 2. maaliskuuta droonilla Odessaan, ”Mustanmeren helmeen”. Isku osui 9-kerroksiseen asuintaloon, joka kirjaimellisesti halkesi kahtia niin, että toinen puolikas romahti järkyttäväksi tiilikasaksi toisen puolen jäädessä pystyyn. Iskussa kuoli 12 henkeä, joista viisi lasta. Loukkaantuneita on kymmeniä.

Ukraina perhe

Kuolleiden joukossa ovat äiti ja nelikuukautinen poikavauva, jota äiti oli ollut nukuttamassa. Perheen isä ja vanhempi lapsi olivat viereisessä huoneessa kerrostalon sillä puolella, joka säilyi ehjänä. He selvisivät vahingoittumattomina, kun vain toisella puolen seinää äiti ja vauva syöksyivät äkkikuolemaan romahtavan talon mukana. Perhe kuuluu Odessan Baptisti-seurakuntaan. Menehtynyt äiti oli seurakunnan pastorin tytär. Perhe ylläolevassa kuvassa.

Venäjä teki raketti-iskun Odessaan myös 15. maaliskuuta strategisesti tärkeään kohteeseen. Kun pelastajat ja palomiehet saapuivat paikalle, samaan paikkaan tehtiin heti uusi raketti-isku. 20 henkeä kuoli välittömästi ja yli 60 loukkaantui. Uhreissa oli sekä siviilejä että pelastushenkilökuntaa.

Älä unohda Ukrainaa! Anna lahjasi sodan uhrien auttamiseksi seurakunnan kautta.

Raaka sota Ukrainassa jatkuu, vaikka meidän voimamme seurata sodan käänteitä olisi hervonnut ja uudet haasteet ja ongelmat maailmalla olisivat vallanneet uutiskanavat. Miehemme Odessassa, pastori Kirill Bondarenko, tekee tiimeineen väsymättä, tai paremminkin väsymyksestä huolimatta, työtä uhrien auttamiseksi, evankeliumin julistamiseksi ja seurakunnan hoitamiseksi. Tiimi kiertää jakamassa ruokaa, vaatteita ja hengellistä kirjallisuutta. He itkevät itkevien kanssa, hoitavat sieluja ja rukoilevat. Seurakunnassa järjestetään kaksi evankelioimiskokousta joka viikko sodan keskellä eläville ja sitä pakeneville ihmisille. Kirill Bondarenko uskoo, että Ukrainan seurakunnat ovat onnistuneet sodan keskellä julistamaan evankeliumin sanomaa noin 70 prosentille kaikista pakolaisista.

Jo 20 eurolla ruoka- ja päivittäistarvikkeita yhdelle perheelle.

Juuri nyt meidän apuamme tarvitaan

Ruoka-apua tarvitaan valtavasti, sillä ihmiset ovat monilla alueilla, erityisesti Venäjältä takaisin vallatuilla seuduilla, joista infrastruktuuri on tuhottu, työttömiä ja ilman minkäänlaisia tuloja. Kirill Bondarenkon tiimi toivoo myös saavansa hankittua ruoan- ja ensiaputarvikkeiden jakeluauton, jolla voisi nopeasti ajaa paikalle jakamaan ruokaa hädässä oleville ihmisille – sellaisille, kuin Odessan romahtaneen kerrostalon asukkaat ja tunnista toiseen raunioissa työskennellyt pelastushenkilöstö. Noin 13 000 eurolla saisimme hankittua ja sisustettua tarkoitukseen sopivan auton.

Sinun apuasi tarvitaan! Autetaan yhdessä Ukrainan kärsiviä ihmisiä

Jo 20 eurolla kykenemme hankkimaan kipeästi tarvittavia ruoka- ja päivittäistarvikkeita yhdelle hädässä olevalle perheelle.

Kiitos, että autat.

LEENA METSÄMÄKI