Etiopian kummityö tarjoaa turvapaikan Hawassan katulapsille

Patmoksen katulapsikodit Hawassan kaupungissa Sidamon läänissä Etiopiassa sykkivät elämää. Nopealla vilkaisulla ei tulisi millään mieleen, että nämä lapset ovat tulleet kurjaakin kurjemmista oloista, hyljättyinä ja kaltoinkohdeltuina. Tänään heillä on koti, rakastavat lastenkodin vanhemmat ja ystävälliset ohjaajat. He käyvät koulua ja unelmoivat hyvästä aikuisuudesta. Tänään heillä on tulevaisuus ja toivo Jeesuksessa. Tämä kaikki on totta siksi, että Suomessa on kummeja, jotka eivät ole unohtaneet heidän tarpeitaan ja jotka rukoilevat heidän puolestaan. Alla tarina Zinebuwa-tytöstä, jonka elämä muuttui Patmoksen kummiohjelman kautta.

49692745588_2abda32fbd_o

Tyttö, joka etsi ruokansa kaatopaikalta

Zinebuwa Fikadu on 13-vuotias tyttö, joka rakastaa piirtämistä ja Jeesus-laulujen laulamista. Zinebuwan elämän alku ei ollut helppo. Hänen isänsä oli alkoholisti, eikä äitikään jaksanut pitää kunnolla tytöstä huolta, vaan jätti perheen, kun Zinebuwa oli vasta kolmivuotias. Isän ja pikkutyttären elämä oli vaikeaa. Isä lähetti Zinebuwan kadulle kerjäämään rahaa, joka kului suurimmaksi osaksi isän alkoholin ja khat-huumeen hankintaan. Iltapäivisin Zinabuwa tapasi mennä läheiselle kaatopaikalle etsimään ruokaa. Asumuksena heillä oli muovista kyhätty teltta.

Kun Zinebuwa saavutti kouluiän, kukaan ei ollut ohjaamassa tai kustantamassa häntä kuitenkaan kouluun, vaan rankka katuelämä jatkui entiseen tapaan. Zinebuwa oli sairaalloinen ja aliravittu. Yksi päivä muutti kaiken: Patmoksen katulapsikodin johtaja Getachew Tikke törmäsi pikkuiseen tyttöön kerjäämässä kadun varrella, ja päätti etsiä mahdollisuutta ottaa Zinebuwan katulapsikotiin asumaan. Järjestely onnistui, ja 7-vuotiaasta Zinebuwasta tuli Patmos-kodin tyttö. Pian tämän jälkeen isä kuoli.

Katulapsikodin lämpimässä huolenpidossa ja rakastavassa ilmapiirissä Zinebuwa on saanut kasvaa ja parantua jo runsaat kuusi vuotta. Hän sai aloittaa koulunkäynnin esikoulusta ja on tällä hetkellä kuudennella luokalla.

Kuultuaan hyvät uutiset Raamatusta, että Jeesus on kuollut vapauttaakseen hänet synnistä ja antaakseen hänelle ikuisen elämän Zinebuwa vastaanotti Herran Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaiseksi vapahtajakseen. Hän osallistuu muiden lasten kanssa seurakunnan toimintaan ja uskaltaa unelmoida valoisasta tulevaisuudesta Jumalan johdatuksessa. Zinebuwa ahkeroi koulussa saavuttaakseen hyvät arvosanat, sillä hänen tähtäimenään on lääkärin ammatti.

Ilman kummeja katulapsikotien lapset olisivat kadulla kerjäämässä

Hawassan kaduilla vaeltaa vielä satoja lapsia, jotka eivät ole saaneet apua ja mahdollisuutta käydä koulua. Patmoksen kummituella autamme myös kodeissaan asuvia lapsia, joiden vanhemmat pakottaisivat heidät kadulle kerjäämään ilman avustustamme. Nyt nämä lapset saavat mahdollisuuden käydä koulua ja suunnata kohti parempaa huomista. Koko perhe saa avun sitä kautta, että perheen lapsi pääsee kummiohjemaamme.

Jos saamme lisää uusia kummeja, voimme auttaa suurempaa joukkoa lapsia Hawassan alueella. Ilmoittaudu kummiksi alla olevalla linkillä ja tule mukaan antamaan tulevaisuus ja toivo Hawassan lapsille.

LEENA METSÄMÄKI

Ilmoittaudu kummiksi