Faltwosin perhe sai isän kuoleman jälkeen avun Patmoskummeilta

Faltwos on 6-vuotias poika, joka käy peruskoulun ensimmäistä luokkaa ja hänellä on 4-vuotias pikkusisko nimeltä Felomina. Molemmat lapset ovat Patmoksen kummityön piirissä Mokottamin slummissa Egyptissä.

Egypti Faltwos

Viime elokuussa Faltwos matkusti äitinsä ja pikkusiskonsa kanssa tapaamaan äidin perhettä Asyutiin. Sillä välin, kun äiti ja lapset olivat poissa, Faltwosin isoisä sytytti perheen asunnon tuleen kolmelta aamuyöstä heittämällä bensiiniä ovesta sisään lukiten samalla rakennuksen oven ulkoapäin. Sisään jäivät lukkojen taakse Faltwosin isä ja setä.

Ohikulkeva autoilija kuitenkin näki tulessa olevan asunnon ja kertoi tästä perheen isoisälle. Isoisä kielsi miestä auttamasta, eikä päästänyt häntä sammuttamaan tulta. Autoilija kuitenkin huusi äänekkäästi ja sai naapurit samalta kadulta heräämään. Yhdessä he yrittivät sammuttaa tulen ja avata lukitut ovet.

Lopuksi he onnistuivat auttamaan Faltwosin sedän ulos, mutta Faltwosin isän pelastamiseen meni kauemmin aikaa, ja hänen kehostaan ehti palaa 90 %. Hänet vietiin sairaalaan, mutta hän menehtyi vammoihinsa viikon kuluttua.

Poliisi onnistui myöhemmin saamaan isoisän kiinni, ja hänet tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen.

Faltwos palasi takaisin Mokattamiin äitinsä ja sisarensa kanssa isän kuoleman jälkeen. Nyt heillä ei ollut isää, ei käyttökelpoista asuntoa, eikä mitään omaisuutta. Perheellä ei myöskään ollut minkäänlaisia tuloja, sillä jätteidenlajittelijana toiminut isä oli menehtynyt.

Patmoksen kummiapu oli ainut toivo tälle köyhälle perheelle. Heille annettiin tukea palaneen talon korjaukseen ja heille hankittiin sänky, pesukone, pöytä ja muutama tuoli, sekä aloitettiin kuukausittainen taloudellinen tuki.

Faltwosin perheen tapaus on yksi esimerkki siitä kaikkinaisesta toivottomuudesta, hädästä ja näköalattomuudesta, jossa Mokattamin slummissa eletään. Tapaus on myös todistus siitä, mikä valtava merkitys Patmoksen tuella on vuosikymmenien aikana ollut, ja yhä on! Jumalan sanan tuoma toivo ja pelastus sekä lasten mahdollisuus koulunkäyntiin ovat avaimia tämän jätteidenkerääjäyhteisön syöksykierteen katkaisemiseksi.

Mokattamin slummin perheet tarvitsevat edelleen evankeliumia ja tukea! Ilmoittautumalla Egyptin lasten kummiksi viet toivoa toivottomuuteen ja olet mukana muuttamassa kokonaisten perheiden elämiä!

TRI SAMUEL MAHER
Patmoksen kummityön valvoja

Tule kummiksi