Haluatko tulla muistetuksi Jumalan edessä?

”Toivon valot” valaisevat Jerusalemin taivaan. Yksi lamppu jokaista Hamasin Gazaan kidnappaamaa panttivankia kohti. Kunkin valonheittimen vieressä on kidnapatun kuva ja nimi. ”Ehkä joku rakkaistamme Gazassa näkee valonsäteen taivaalla tuomassa toivoa siitä, että emme ole unohtaneet heitä”, joku sanoi. ”Rukoilemme ja toivomme heidän pikaista kotiinpaluutaan”, totesi Jerusalemin pormestari Moshe Lion. Rukoilethan sinäkin? Israel muistaa rakkaansa. Me muistamme Israelia.

Israel kynttilät credit

”Enkeli sanoi hänelle: ’Sinun rukouksesi ja almusi ovat tulleet muistoon Jumalan edessä.’” (Apt. 10:4)

KORNELIUS oli ”hurskas ja jumalaapelkääväinen ja antoi paljon almuja [Israelin] kansalle ja rukoili alati Jumalaa” (Apt. 10:2). Hänelle enkeli ilmestyksessä sanoi, että hänen rakkaudenlahjansa juutalaiselle kansalle ovat – alkukielen mukaan – ”nousseet muistoksi Jumalan eteen”.

Mikä hätkähdyttävä ajatus!

Tähän sisältyy salaisuus, jota emme kykene edes ymmärtämään täysin.

Mutta Jumalan sanan totuus on tämä: Juutalaiselle kansalle osoitettu laupeus ja annit muistetaan erityisellä tavalla taivaassa Jumalan edessä.

HAMASIN ALOITTAMA SOTA, jota Israel ei halunnut eikä aloittanut, merkitsee Patmos-työssä vuonna 2024 erityistä painotusta Israelin auttamiseen ajallisesti ja hengellisesti. Kustannusarviotkin ovat vasta muodostumassa ja kerromme niistä yksityiskohtaisemmin tulevissa postituksissamme.

Mutta kiireellinen apu jakaantuu kolmeen välittömään tarvealueeseen, joista haluan lyhyesti sinulle kertoa:

  • Uusi minibussi Armo ja Totuus -seurakunnalle vanhan, hajoamiskuntoisen tilalle. Ajoneuvo on korvaamattoman tärkeä etelästä ja pohjoisestakin evakuoitavien perheiden sekä avustustarvikkeiden kuljetuksissa. Auttamistyön, josta voit lukea tuoreen Israelin lohdutus -julkaisumme keskiaukeamalta, jatkuminen edellyttää uuden ajoneuvon pikaisia hankintaa.
  • Sairaala-apu: Meiltä on pyydetty apua elämää pelastavien sairaalalaitteiden ja lääkintävälineiden hankintaan Barzilain yliopistolliseen sairaalaan Askelonissa ja Soroka-sairaalaan Beersebassa. Barzilai on lähellä Gazaa, vain 15–20 kilometrin päässä, missä se on joutunut raketti-iskujen kohteeksi. Sairaala vastaanottaa jatkuvasti haavoittuneita siviilejä sekä Gazasta helikopterilla evakuoituja haavoittuneita sotilaita. Kuvat yllä Barzilain sairaalasta.
  • Kiireellinen traumaterapia-apu: Hamasin hyökkäys on aiheuttanut henkistä ahdistusta monille etelän rajakibbutsien perheille, nuorille ja lapsille vanhempineen. Edellistenkin sotien aiheuttama henkinen pelko ja ahdistus on noussut monilla pintaan. He tarvitsevat psykologista tukea selvitäkseen hyökkäyksen aiheuttamista traumoista.

Patmosystävien apu välittyy vuosikymmenien ajan luotettuna yhteistyökumppaninamme olleen messiaanisen Armo ja Totuus -seurakunnan kautta, jonka pastori David Zadok on usein vieraillut luonamme Suomessa. Viime lokakuussa 2023 pastori Davidin vierailu katkesi dramaattisesti, kun Hamas hyökkäsi Israeliin ja hänen oli palattava kesken kokouskierroksemme takaisin.

On huomionarvoista, että voimme kanavoida suomalaisten Patmosystävien avun Israelin hädässä juuri Jeesus Messiaan seurakuntaruumiin kautta ja näin tuoda samalla todistuksen Messiaan rakkaudesta Israelille. Lahjallasi on ikuisuusarvoa. Sinusta kiitollisena Jeesuksen, Israelin Messiaan, nimessä.

PASI TURUNEN

Rakkaudenlahjasi tulee muistetuksi Jumalan edessä. Lue uusimmasta ystävälehdestä Israelin lohdutuksesta. Jos et vielä ole Patmoksen ilmaisen ystäväpostin vastaanottaja liity postituslistallemme tästä.