Harbertin lastenkodin lapset Armeniassa riemuitsevat kesäleirillä

”Kauan odotettu päivä on koittanut. Riehakkaina, iloisina ja onnellisina ensimmäiset kymmenen lasta lähti laukut olallaan lastenkodilta suuntanaan kesäleiri.  Hymy huulillaan lapset kiiruhtivat pihalla odottavaan autoon, jonka nokka oli jo kohti Sevan-järven leiripaikkaa.

naura Armenia leiri

Kirkas, lämmin aurinko ja ihana järvi tervehtivät meitä, kun saavuimme perille. Osa lapsista on leirillä ensimmäistä kertaa, osa oli käynyt siellä jo aiemmin ja tiesi, mitä kaikkea hauskaa on odotettavissa. Päivät täyttyvät raamattutunneista, näytelmistä, lauluhetkistä ja tietenkin järvessä pulikoimisesta. Lapset myös rakastavat hienoja aterioita, joita kokki heille loihtii koko leiriviikon ajan. Lapset ja ohjaajat lähettävät suuret kiitokset Patmokselle, joka taas kerran mahdollistaa kaiken tämän!”

Näin kirjoittaa Patmos – Ararat -järjestön johtaja Ruzanna Shahinyan, joka vastaa vapaaehtoistiiminsä kanssa Harbertin lastenkodin lasten hengellisistä ja toiminnallisista aktiviteeteista. Harbertin lastenkoti, jossa Patmoslähetti Anneli Turja teki valtavan, vuosikymmenien mittaisen työn kodin koko ilmapiirin ja lasten hyvinvoinnin parantamiseksi vuodesta 1992 alkaen, sykkii yhä elämää. Ihana hengellinen ilmapiiri, Jeesukseen uskovat lapset ja hengelliseen toimintaan suotuisasti suhtautuva johtaja-ylilääkäri ovat yhä totta Harbertissa, vaikka monet lapset ovat vaihtuneet ja koti on Armenian hallituksen omistuksessa.

Vaikka Patmoksen säännöllinen taloudellinen tuki on lopetettu, olemme tukeneet Patmos – Ararat -järjestön kautta lasten talvi- ja kesäleirejä. Tällä hetkellä kodilla on 236 6-18 -vuotiasta lasta. Kodilla asuu myös joitakin täysi-iän saavuttaneita, joilla ei ole muuta paikkaa, minne mennä.

Oheisesta videosta ja valokuvista voit saada pienen häivähdyksen siitä riemusta, jota Patmoksen Lastenavun kautta näille Jeesukselle rakkaille lapsille olemme voineet järjestää. Kiitos, että olet mukana rakkauden lahjoin ja esirukouksin.

Katso video