Hätähuuto Koillis-Romaniasta

Surukseni ilmoitan että Romaniassa lähes kaikki paikat ovat menneet kiinni, emmekä voi kokoontua edes seurakunnissa. Voimme käydä ulkona vain töissä ja lyhyesti ruokakaupassa.

8380-Sebastian-ja-Diana-Mariniuc

Suurin osa ihmisistä ei kuitenkaan edes poistu kotoaan.

Joitakin pastoreita on jo kuollut virukseen.

Ja tilanne pahenee päivä päivältä!

Yksi alueemme tärkeä sairaala, joka on 45 km päässä Vasluista, on joutunut sulkemaan, sillä suurin osa lääkäreistä on saanut tartunnan.

Emme ole osanneet varautua tällaiseen, meillä ei ole maskeja, suojakäsineitä tai riittäviä muita suojautumisvälineitä. Romaniasta voi suurella todennäköisyydellä tulla toinen Italia, tai tilanne voi olla vieläkin pahempi.

En voi muuta kuin nöyrästi pyytää teitä rukoilemaan maamme puolesta..

Ja voisitteko myös lähettää meille hengitysmaskeja, suojakäsineitä ja muita suojautumisvälineitä suojaamaan meitä virukselta..?

SEBASTIAN MARINIUC
Pentru Tine -järjestön johtaja
Vaslui Botosani, Romania

Viestin meille lähettänyt Sebastian Mariniuc (kuvassa yllä vaimonsa kanssa) on yhteistyökumppanimme, Operaatio Joulun Lapsi -projektin kansallinen koordinaattori Romaniassa.

Maan vaikea tilanne aiheutuu paitsi yhteiskunnan valmistautumattomuudesta ja terveydenhuollon kapasiteetin vajavuudesta, myös siitä, että koronaviruspandemian alkaessa romanialaisia työntekijöitä on palannut satoja tuhansia takaisin Romaniaan, ja virus on päässyt leviämään nopeasti.

Patmos Lähetyssäätiön Romania-apu auttaa työkohteissamme Romaniassa.