House of Hope – Patmos auttaa Ukrainan sotaa pakenevia

Patmos Lähetyssäätiö on antanut taloudellista tukea Moldovassa Ceobalacchiassa House of Hope- vapaaehtoistuella toimivan vastaanottokeskuksen toiminnalle vuodesta 2022, aivan keskuksen perustamisesta saakka. Pastori Kiril Bondarenko on sodan alusta alkaen toiminut Patmoksen yhteysmiehenä pakolaisten ja juutalaisten auttamisessa. Alla hänen terveisensä.

houseofhope

Sadat Ukrainan sodan pakolaiset, mukaan lukien juutalaiset, vanhukset sekä äidit ja lapset, ovat saaneet väliaikaista ruokaa ja lepoa House of Hope:n seinien suojassa.

Monien pakolaisten matka jatkui sieltä Saksaan.

Seuraava evakuointiryhmä Ukrainan kriisipesäkkeistä, 56 naista, lasta ja vammaista on majoitettu House of Hopeen, koska Saksassa on ollut vaikeuksia majoituksen saamisessa.

Ihmiset saavat kolme lämmintä ateriaa päivässä sekä lääketieteellistä ja psykologista apua. Suurin osa ihmisistä osallistuu seurakunnan järjestämään toimintaan House of Hopessa.

Ukrainan kriisipesäkkeistä evakuoiduilla ihmisillä on mahdollisuus rentoutua, rauhoittua ja toipua Toivon Talossa, jossa he ovat turvassa.

Tällä hetkellä House of Hope tarvitsee varoja kotitalouskustannusten kattamiseen.

Kiitos teille ja kaikille suomalaisille ystäville avusta ja tuesta.

Rukoilkaa, että saksalaiset vapaaehtoiset voivat tulla ja evakuoida tämän ryhmän pian Saksaan, koska meillä ei ole mahdollisuutta antaa ihmisille ruokaa pitkään aikaan.

Jumala siunatkoon teitä runsaasti!

Kirill Bondarenko