Isäni on maailmanmestari

Magda on pieni tyttö, jonka perhe kuuluu zabbaleeni-väestöön. Nimi tarkoittaa kirjaimellisesti roskaihmistä. Magdan perhe ja kaikki 70 000 Mokattamin slummin asukasta ovat zabbaleeneja, jotka keräävät ja kierrättävät Kairon jätteet ja myyvät edelleen kierrätykseen erilaista materiaalia. Zabbaleeneista on sanottu, että he ovat kierrätyksen maailmamestareita, niin tarkasti ja taitavasti he käyttävät kaiken hyödykseen. Mutta, ammatti ei ole kannattava taloudellisesti ja sisältää paljon terveysriskejä, kuten altistumista keuhkosairauksille ja tapaturmille. Monet lapset elävät suuressa köyhyydessä.

Egyptin jätteidenkerääjäyhteisö

Covid-19 pandemia on tuonut Mokattamin ihmisten elämään suuret muutokset. Monet ovat sairastuneet ja ahtaissa asumisolosuhteissa ei ole mahdollisuutta pitää turvavälejä ja yrittää ehkäistä sairauden leviämistä. Koulut ovat kiinni.

Pyhän Simonin Patmossairaala oli välillä Egyptin terveysministeriön määräyksestä suljettuna, kun koronavirus levisi slummissa ja sairaalan henkilökuntaakin altistui. Tilanne on vieläkin vaikea, mutta nyt sairaalan poliklinikka, röntgen ja laboratorio saavat olla auki ja kiireisiä leikkauksiakin on voitu jo tehdä. Potilasosastot ovat vielä väliaikaisesti suljettuina.

Magdan kaltaisille lapsille kummiapu on tuki ja turva, kaikkina aikoina. Patmoskummit auttavat ruoka-avulla ja tukevat perheitä. Työstä vastaa Pyhän Simonin Patmossairaalan ylilääkäri Samuel Maher ja hänellä on apunaan kummityössä kaksi sosiaalityöntekijää.

Katso tri Samuelin kiitosviesti suomalaisille Patmos-tukijoille alta:

Olemme kiitollisia jokaiselle Egyptin kummina toimivalle ystävälle. Uudet kummit ovat tervetulleita. Lue lisää kummikohteistamme täältä tai soita lähetystoimistoomme: 02 93 400 500.