Jeesuksen Suurta lähetyskäskyä toteuttamassa Mongoliassa

Kesä saapui myös Mongoliaan ja se tarkoittaa sitä, että olemme valmistelleet kesäleirejä Ensimmäisen taigan ja paimenten lapsille Orkhonissa. Tämä on tärkein tapahtuma näiden kansojen keskuudessa sekä lapsille että aikuisille. Jotta tällaisia kesätapahtumia voidaan järjestää, tarvitaan aina lupa paikallisviranomaiselta ja paimenten päälliköltä.

Arju Moottoripyörät

Paimenten lasten leirien päivämäärät olivat 27.6.-10.7.2022. Seurakunnan perheet
palvelivat siellä kanssamme.

Tsaataneilla on kaksi taigaa. Tänä kesänä pystyimme järjestämään leirin vain Ensimmäiselle taigalle – Zuun-taigalle (itäinen taiga). Lupa saatiin ajalle 20.7.-3.8.2022. Taigalla tsaatanit auttoivat minua. Jokainen perhe palveli ja auttoi minua tiettyinä päivinä. Vuokrasin kaksi telttaa shamaanilta, sillä vain hänellä on ylimääräisiä telttoja.

Tänä kesänä matkustimme taigalle hevosen selässä kaksi päivää ja 15 tuntia. Ensimmäisen taigan lasten lukumäärä oli 57. Paimenilla Orkhonissa on paljon lapsia, ja siellä oli noin 80 teini-ikäistä lasta.

Lasten leiriltä, jonka pidin taigalla vuonna 2019. Lapset olivat innoissaan ja odottavat hartaasti uutta leiriä. Kiitos, että se on mahdollista tukenne avulla.

Kesäleireistä taigalla tsaatanien parissa sanottua:

Dariimaa:Olimme hyvin iloisia Arjun ja hänen poikansa tulosta luoksemme. Olemme odottaneet heitä jo monta vuotta. Etsimme käsiimme hänen puhelinnumeronsa ja pyysimme häntä kyläämme.

Sayana:Edellinen lasten kesäleiri pidettiin kesällä 2019 Arjun vetämänä. Kukaan muu ei järjestä näitä leirejä. Kesällä lapsemme ovat vain taigalla eikä koulua ole. Olemme erittäin iloisia, jos kesäleiri järjestetään taas lapsillemme.”

Ovuk-Dorzhu:Todellakin haluamme lastemme oppivan omaa kieltään ja lukevan paljon leirillä. Pyydämme, että toisitte isoja lasten värityskirjoja. Tarvitsemme myös koulutarvikkeita ja -reppuja koulua varten.

Taigalla ollessamme emme tee työtä vain tsaataneiden parissa, vaan kerromme evankeliumin myös kaikille eri maista saapuneille matkailijoille. Kesällä 2019 kerroimme ilosanoman Israelista, Turkista, Amerikasta, Ranskasta, Englannista, Etelä-Koreasta ja Mongoliasta tulleille matkailijoille.

Rakkaat Patmos-ystävät, rukoilkaa, että tsaatanien ja paimenten sydämet avautuisivat Herralle ja Hän saisi koskettaa heitä jokaista henkilökohtaisesti. Pyydän rukoustanne myös viedessäni evankeliumia taigalle saapuneille matkailijoille.

ARJU KALDAR-OOL

Ilmoittautumalla Arju Kaldar-oolin lähettäjäksi tuet tsaatan-heimon parissa tehtävää työtä ja viet evankeliumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Tule Arjun lähettäjäksi