Jumala on laajentanut Patmos-lähetti Arju Kaldar-oolin työkenttää

Patmos-lähetti Arju Kaldar-ool koki jokunen vuosi sitten, että Jumala oli kutsunut hänet ja hänen poikansa Dugerin kohtaamaan uusia ihmisiä Orhon alueelle Mongoliaan. Reilu vuosi sitten Arjulla ja Dugerilla avautui mahdollisuus vierailla ensimmäistä kertaa Orhon alueella.

Arju 2 vuotta lähetyskentällä

Orhon lähetyssaarnaajien kohtalo

Orhon keskus on nimeltään Tšasha, rautatien pysähdyspaikka, jossa asuu noin 800 ihmistä. He harjoittavat maanviljelystä ja paimentavat karjaa.

Arju oli saanut tietää eräältä pastorilta, että Orhoniin tuli 1990-luvun loppupuolella lähetyssaarnaajia, jotka rakensivat rukoushuoneen ja aloittivat siellä työn. Monet kuulivat evankeliumin sanoman ja alkoivat käydä paikallisessa kirkossa.

Valitettavasti he eivät kuitenkaan saaneet kuulla julistusta kauan. Pelastaessaan lapsia syvästä joesta, jonka vedenpinta oli noussut korkealle sateiden johdosta, molemmat lähetyssaarnaajat hukkuivat.

Nyt tämän rukoushuoneen pihalla on kaksi kivistä muistomerkkiä näiden henkilöiden muistoksi. Tällä hetkellä rukoushuoneessa ei pidetä tilaisuuksia ja tilanne on jatkunut tällaisenaan kaksikymmentä vuotta.

Patmos-lähetti Arju Kaldar-ool tekee työtä Mongoliassa eri heimojen keskuudessa. Työhön kuuluu mm. Raamatun kertomusten käännöstyö, evankeliointi ja lastenleirit.

Lastenleirillä lapset saivat kuulla rakastavasta Taivaan Isästä

Kun Arju ja Duger olivat ensimmäistä kertaa vierailemassa Orhon alueella, he tapasivat reisullaan mm. yhden paikallisen perheen, joka myöhemmin tuli uskoon ja sen jälkeen Arju on järjestänyt alueella kaksi kertaa evankelioimistapahtuman ja yhden lasten leirin.

Leiri oli lapsille täysin uusi ja tuntematon tapahtuma. Leirin teemana oli ”Isän rakkaus”.

Arju ja hänen tiiminsä rukoilivat koko vuoden tämän alueen puolesta ja valmistautuivat perusteellisesti, jotta voisivat pitää mahdollisimman hyvän leirin.

Jumala siunasi voimallisesti nämä päivät. Arjua ja hänen poikaansa auttoi ryhmä Hakassiasta.

Näiden päivien aikana lapset kuulivat monta kertomusta Raamatusta ja oppivat kertomaan niistä kuvien välityksellä. Teemasta ”Taivaallisen Isän rakkaus” lapset tekivät piirroksia ja kirjoittivat ajatuksiaan aiheesta. He katsoivat yhdessä myös piirrettyjä filmejä Vanhan testamentin sankareista.

Pihalla ja urheilukentällä he pelasivat erilaisia pelejä kuten tikanheittoa ja koripalloa, ja harjoittivat yleisurheilua, vapaapainia ja pitivät hyppynarukilpailuja. Arju ja hänen ryhmänsä saivat nähdä, miten lapset iloitsivat vilpittömästi ja heistä oli mielenkiintoista olla leirillä. He eivät olisikaan millään halunneet lähteä pois leirin päättyessä!

Seuraava leiri on suunnitteilla lähiajoille. Jo nyt monet vanhemmat ovat kirjoittaneet Arjulle ja kysyneet, koska järjestetään seuraava leiri lapsille.

Muistakaa Orhonin työtä ja paikallisia ihmisiä rukouksin

Rukoilkaa Orhonin paikkakunnan puolesta. Tapahtukoon siellä niin kuin Jumala tahtoo. Ja rukoilkaa, että Jumala palauttaisi uudelleen seurakunnan tälle paikkakunnalle ja jatkaa sitä työtä, mitä lähetystyöntekijät aloittivat kaksikymmentä vuotta sitten.

Jotta Jumalan työtä voitaisiin jatkaa tällä paikkakunnalla, Arju haluaisi ostaa maapalstan, jolla on talo, kaksi jurttaa ja kaivo. Siellä voisi viljellä maata ja järjestää kaksi kertaa vuodessa lasten leirin ja siellä voisivat kokoontua sunnuntaisin ne, jotka ovat ottaneet vastaan Jeesuksen Pelastajanaan.

Arju omalta osaltaan haluaa olla uskollinen Herralle ja tuoda evankeliumia sinne, minne Herra on hänet kutsunut.

”Sitä huoneenhaltijoilta ennen muuta vaaditaan, että heidät havaitaan uskollisiksi.” (1. Kor. 4:2)

Ilmoittautumalla Arju Kaldar-oolin lähettäjäksi viet evankeliumia saavuttamattomille kansoille Mongoliaan.

Tule lähettäjäksi