Jumalan maja ihmisten keskellä

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ”Antakaa te heidän syödä”, kun opetuslapset aikoivat lähettää ihmisjoukon läheisiin kyliin hakemaan ruokaa. Jeesus siunasi Hänen käsiinsä annetut viisi leipää ja kaksi kalaa. Ruokaa riitti kaikille. Operaatio Joulun Lapsen lahjasta lähtee myös liikkeelle tapahtumia, jotka Jumala siunaa ja monistaa. Kyse on ketjureaktiosta ja siunauksesta, mitä lahjan antamisesta voi seurata.

8171-leenaM_ojl.jpg

Nicoletta on erilainen, Nicoletta on romanikylänsä ainoa uskovainen. Kaikki hänen naapurinsa tietävät sen. Kaksi vuotta sitten Nicoletta sai uskon sydämeensä Operaatio Joulun Lapsi -kampanjaväen vierailun yhteydessä.

Sen jälkeen koko hänen elämänsä on muuttunut täysin, kuten hän itse asian ilmaisee. ”En enää varasta enkä kerjää”, hän sanoo. ”Tämä talokin oli hankittu varastamalla saaduilla tuloilla, mutta nyt se elämä on ohi”.

Samalla hetkellä kuin Nicoletta avasi sydämensä Jeesukselle, hän parantui pahasta epilepsiasta. Tuon päivän jälkeen kohtauksia ei ole enää tullut. Senkin tietävät kaikki naapurit. Nicoletta rukoilee, että koko hänen kylänsä tekisi parannuksen.

Tämän perheenäidin elämä pienessä romanikylässä on yksi konkreettinen osoitus siitä, mitä Operaatio Joulun Lapsi voi saada aikaan. Vaikka rakkaudella rakennettu ja huolella pakattu kenkälaatikkolahja köyhissä oloissa elävälle lapselle on jo itsessään ihmeellinen ja tärkeä, on se myös väline, jonka kautta Jumala kohtaa pienet ja suuret hänelle rakkaat ja ainutlaatuiset ihmiset.

Lahjojen merkeissä paikalliset seurakuntalaiset yhdessä kampanjan työntekijöiden kanssa pääsevät lähelle ihmisiä, saavat keinon ja tavan, jolla koko kylä saadaan yhteen kuulemaan sanomaa rakastavasta Jumalasta.

Romanialaiset yhteistyökumppanimme kuvaavatkin jakeluhetkiä enemmänkin evankeliointitapahtumiksi. Koko pelastussanoma kerrotaan yhteen kokoontuneelle joukolle, oltiin sitten kirkon tiloissa tai avoimen taivaan alla.

Raamatun punainen lanka esitetään luomisesta ja syntiinlankeemuksesta aina Jeesuksen syntymään, kärsimiseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen saakka. Uskomalla Jeesuksen uhriin ja täytettyyn työhön sinä pelastut! ”Ikuisen joulun jos tahdot löytää, sydämes avaa ja kohtaat Vapahtajan”, kuten matkaryhmäämme kuuluva gospellaulaja Kristiina Brask tilaisuudessa laulaa.

Vauhdikkaat laululeikit ja selkeä evankeliumi saavat pienet ja suuret kuulijat keskittymään. Ja vasta sitten, hyvin rakennetun ohjelman jälkeen, alkaa lahjojen jako.

Lue Leena Metsämäen koko kirjoitus ja katso kaikki koskettavat kuvat tästä linkistä.