Kahovkan tuhottu pato toi uuden inhimillisen katastrofin Ukrainaan!

”Vedet tulvivat minun pääni ylitse; minä sanoin: olen hukassa. Minä huusin sinun nimeäsi, Herra, kuopan syvyydestä. Sinä kuulit minun huutoni …”  VAL. 3:53-54

Katastrofi! Yksi sana, joka kuvaa inhimillistä tilannetta Kahovkan tuhotun padon valtavien vesimassojen vyöryessä eteenpäin kohti ihmisten koteja Dnepr joen alajuoksulla. Tilannetta on kuvattu erääksi aikamme vakavimmaksi katastrofiksi. Tulvavesien mukana tullut myös lukematon joukko miinoja asutusalueille. Lisäksi Venäjän tykistö ampuu tulvaa pakenevia Dneprjoen rannalla.

Ukraina syyttää Venäjää, Venäjä Ukrainaa padon tuhoamisesta. Kenties pato murtui itsestään rakenteiden pettäessä. Kukaan ei tiedä varmuudella.

Yksi asia on varmaa: Ihmiset tarvitsevat apua PIAN! Syyttely ei auta tulvan uhreja. Veden pinta nousee tunti tunnilta. 

Pastori Kirill raportoi tuoreeltaan paikan päältä. Katso video alta ja kuuntele kirjoituksen lopusta Pasi Turusen ja Kirill Bondarenkon haastattelu Hersonista.

Paikanpäältä saamiemme tietojen mukaan 120 kylää on jo jäänyt tulvan alle. Vesi nousee yhä. Paikoin vesi on noussut 6 metrin korkeuteen. Massiiviset evakuointioperaatiot ovat käynnissä, mutta vedet ovat tuoneet myös miinoja vaikeuttamaan evakuointeja.

Kakhovkan tuhotun padon vahinkojen aiheuttaman inhimillisen hädän mittava määrä on vasta paljastumassa maailmalle. Kymmenet tuhannet joutuvat pakenemaan kodeistaan veden pinnan noustessa nopeasti.

Tätä kirjoittaessani miehemme, pastori Kirill, on ollut tulva-alueella viemässä apua ja ottamassa selvää minkälaista hätä- ja evakuointiapua alueen ihmiset tarvitsevat.

Sitten on MEIDÄN VUOROMME tehdä apu mahdolliseksi YHDESSÄ!

SINUN RAKKAUDENLAHJASI – Jeesuksen nimessä annettuna – juuri tässä tilanteessa NYT Ukraina-avullemme tekee mahdolliseksi katastrofiavun hankinnat sekä toimittamisen avun tarvitsijoille. Autamme ihmisiä turvaan tulvavesien ja tykkitulen alta.

Raportoimme avun toimittamisesta sinulle parhaamme mukaan sähköisissä uutiskirjeissämme, ystäväpostissamme, verkkosivuillamme ja Radio Patmoksen ohjelmissa. Seuraa näitä.

Sinusta kiitollisena.

Kuuntele Kirill Bondarenkon haastattelu Toiminnanjohtajan vartti ohjelmassa.