Kiitos avusta!

”Minä kiitän Jumalaani aina, muistaessani sinua rukouksissani, sillä minä olen kuullut sinun rakkaudestasi ja uskostasi, joka sinulla on Herraan Jeesukseen ja kaikkia pyhiä kohtaan; ja rukoukseni on, että sinun uskosi, se usko, joka on meille yhteinen, olisi väkevä kaiken hyvän tuntemisessa, mikä meillä Kristuksessa on. Sillä minä olen saanut paljon iloa ja lohdutusta sinun rakkaudestasi, koska pyhien sydämet ovat virvoittuneet sinun kauttasi…”  – Paavalin kirje Filemonille 1:4-7

Ruoka-apua Tincan kylään

Minkä tahansa sanomalehden avaat tai mitä tahansa uutislähetystä seuraat televisiosta tai radiosta, kuulet hyvin usein toistuvana sanan ”koronaviruspandemia”, joka tarkoittaa maailmanlaajuiseksi levinnyttä Covid-19-viruksen aiheuttamaa epidemiaa. Myös kaikki suomalaiset ovat yli kahden kuukauden ajan eläneet poikkeuksellisissa olosuhteissa pysyen enimmäkseen kodeissaan, parempia aikoja odotellessaan. 

Korona-aika on vähentänyt lahjoittamista 

Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry (johon Patmos Lähetyssäätiökin kuuluu perustajajäsenenä) julkaisi tutkimuksen, josta selviää, että ”Koronavirustilanteen aikana lahjoittaminen on selvästi vähentynyt”. Lähes puolet vastaajista ilmoitti, ettei ole viimeisen kahden kuukauden aikana osallistunut millään tavoin hyväntekeväisyyteen, kun yleensä suomalaisista 73 prosenttia osallistuu jollain tavalla toisten auttamiseen ja tukemiseen.

”COVID-19:n vaikutuksista hyväntekeväisyyssektorille Suomessa” -nimisen tutkimuksen toteutti IRO Research Oy huhtikuun lopulla. Tutkimus toteutettiin Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n toimeksiannosta ja siihen vastasi 1000 suomalaista. 

Edelleen VaLan teettämän tutkimuksen mukaan on ennakoitavissa, että kiinnostus heikoimmassa asemassa olevien auttamiseen kehitysmaissa tulee vähenemään 24 %. Sen sijaan ympäristöön kohdistuvien lahjoitusten katsottiin tulevan suositummaksi tulevaisuudessa. 

Kiitosraporttini sinulle, joka olet antanut omastasi lähetyksemme tarpeisiin

Kiitos Herralle, että sinä, rakas Patmosystävä et kuulu tuohon joukkoon, joka ei ole kahden kuukauden aikana ajatellut lahjoittamista. Sinä olet ajatellut ja myös auttanut, kun olet antanut lahjasi Patmoksen työlle. Erityinen kiitos tuoreimmasta osallistumisestasi teemaviikkoon, jolloin nostimme LastenAvun kenttiemme lasten ja perheiden avuntarpeita esille. Sydämellinen kiitos lahjastasi!

On suuri ilo kertoa, mitä olemme sinun ja toisten ystäviemme lahjoitusten kautta voineet tehdä kentillämme. Seuraavat esimerkit kertovat kiitollisuuttamme sinulle ja toisille lahjoittajille.

Lokken koululaisten perheille jaettiin ruoka-apua, 130 tervetullutta maissisäkkiä.

ETIOPIASSA ”Lokken koulun lapset ovat saaneet koulussa ruokaa. He tulevat pieninä ryhminä jokaisena arkipäivänä. Opettajat valvovat, että turvalliset etäisyydet säilyvät. Kummiohjelman lisäksi patmosystävien tuella on köyhien koululaisten perheille saatu hankittua myös saippuaa sekä käsien että vaatteiden pesua varten. Maissisäkkejä saatiin 130 kappaletta, ja siitä riitti puoli säkkiä jokaiselle Lokken koululaisen perheelle”, kertoo Lähetystoimistomme vastaava Leena Metsämäki. Etiopiasta tulleissa kuvissa näemme, miten he ovat sydämestään kiitollisia. Monet kohottivatkin kätensä ilmaistessaan kiitollisuuttaan.

Patmoksen kummikohteessa, Slummikeskus Taivaassa, jaettiin suomalaisten rakkaudenlahjoilla köyhille perheille ruoka- ja hygieniatarvikkeita.

BRASILIASSA lähettimme Silja ja Ronaldo ovat jakaneet ruoka- ja hygieniapaketteja slummin äideille. Euron ostovoima on tällä hetkellä niin hyvä, että apumme määrä jopa kaksinkertaistui ja työntekijämme saivat hankituksi 190 perheelle apua. Kiitämme Jumalaa myös ajoituksesta: apu saatiin jaetuksi juuri ennen kuin Brasilian viranomaiset määräsivät tiukemmat rajoitukset ja esimerkiksi yksityisautoilu kiellettiin täysin. Kiitos, kun muistat Brasilian slummityötämme ja kaikkia Lastenavun kohteita rukouksin. 

ROMANIASSA olemme auttaneet Tincan kylän koululaisia ja heidän perheitään ruoka-avulla, jota yhteistyöjärjestömme People to People johtajansa Nicu Galin toimesta kävi jakamassa myös pitkäperjantaina. Ruoka-apu on tullut suureen tarpeeseen. Kaikki koulut ovat suljettuina, niin myös kyläkoulumme.

Tincan koulun oppilaiden kodeissa ei ole tietokoneita eikä etäyhteyksiä. Saimme Niculta vetoomuksen 50 Android-tabletin hankkimiseksi. Paikallinen puhelinyhdistys lahjoitti 50 SIM-korttia ilmaiseen käyttöön vuoden loppuun asti. Tämä mahdollistaa etäopetuksen, joka on erityisen tärkeää niille oppilaille, jotka siirtyvät syksyllä valtion kouluun. Kevään opinto-ohjelma on suoritettava loppuun, muuten ei pääse seuraavaan vaiheeseen koulunkäyntiä.

Nämä edellä kerrotut esimerkit ovat osa sitä suurta kokonaisuutta, jossa eri maissa elävät lapset ovat täysin riippuvaisia Patmoksen LastenAvun tuesta. Mitään emme voisi tehdä ilman rakastavia lahjoittajia, sellaisia kuin sinä ja jokainen työmme tukija. Kiitämme uskollisuudestasi.

Haluan lopuksi siunata sinua Lutherin sanoilla, jotka kertovat siitä, mitä Jeesus on sinulle, mitä Hän on meille jokaiselle:

”Hän on voide kasvoilleni ollessani haavoitettu; suuri lääkärini sairastaessani; rikkaus köyhyydessäni; elämän leipä nälkäni tyydyttämiseksi; elämän vesi janoni sammuttamiseksi; ollessani alaston hän vaatettaa minut; pimeydessä hän on aurinkoni; horjuessani hän on kallioni; huolten kuohuissa kamppaillessani hän on tyyni satamani; syytettäessä hän on puolustajani. Kaikissa olosuhteissa hän täyttää kaikki tarpeeni”. – Martti Luther 

Kiitollisin terveisin Patmoksesta, siunattua ja varjeltua kevättä sinulle toivottaen.

PIRKKO SÄILÄ
Kenttäkehitysjohtaja