Kiitos kun muistitte meitä purim-juhlan lähestyessä!

”… koska juutalaiset niinä päivinä olivat päässeet rauhaan vihollisistansa ja heille siinä kuussa murhe oli kääntynyt iloksi ja suru juhlaksi – että heidän oli vietettävä ne päivät pito- ja ilopäivinä ja lähetettävä toisilleen maistiaisia ja köyhille lahjoja”.
– Esterin kirja 9:22

Rukoushetki Benderyssä ennen hum avun jakamista

Juutalaisen maailman iloisinta juhlaa, purimia, vietetään tämän viikon perjantaina, 26.2. Juhla alkaa jo torstai-iltana. Kaikkialla maailmassa juutalaiset iloitsevat ja muistavat sitä, miten kuningatar Ester ja hänen kasvatti-isänsä Mordokai olivat Jumalan välikappaleina ja juutalainen kansa pelastui murhanhimoisen Haamanin käsistä. Jumala säästi kansansa. Eivätkä he unohda tätä pelastusta vielä tänäkään päivänä.

Patmos on juutalaislähetys. Me rakastamme juutalaisia. Teemme työtä Israelissa, olemme juutalaisen kansan tukena diasporassa. Laaja on se työ, jota saamme tehdä Idän diasporajuutalaistyössä, joka ulottuu Venäjälle, Moldovaan, Transnistriaan, Keski-Aasiaan sekä Romaniaan.

Idän diasporajuutalaistyön puitteissa Moldovassa ja Transnistriassa on iloittu viime viikkoina suomalaisten ystävien rakkaudenteoista – humanitaarisesta avusta, jota kokosimme ystäviltämme tammikuussa.

Kuten aina, Patmosystävät ovat lähettäneet lahjan raamatullisissa mitoissa; kukkuraisena! Olemme voineet lähettää kaksi rekkakuljetusta Moldovaan ja lisäksi apua siunaantui myös Romanian köyhiin kyliin, joihin lähetimme sellaisia kenkiä ja vaatteita, joita Moldovan tullimääräysten tähden ei voinut lähettää Moldovaan.

Juutalaisten kiitosviestejä Moldovasta:

Jefim ja Ester:
”Näin purim-juhlan lähestyessä saimme teiltä apua. Kiitos teille ja kaikille ihmisille, jotka auttoivat meitä! Jumala suokoon teille terveyttä, iloa ja pitkää ikää!”

Juutalainen mies:
”Vaihtoehtoja ja kokoja löytyy, vaatteet ovat joko uusia tai erinomaisessa kunnossa olevia käytettyjä. Oikein iso kiitos kaikesta!”

Nainen:
”Kiitos teille, että näin siunaatte meitä. Olemme tosi siunattuja, täältä saadaan ja voidaan pukea päällemme sellaista, mitä emme ikinä pystyisi ostamaan.”

Kishinevin seurakuntalainen:
”Kiitos Taivaalliselle isälle, että hän pitää meistä huolta ja että hän saa teissä niin paljon rakkautta auttaaksenne meitä. Kiitos Jumalalle!”

Gennadi:
”Olemme kiitollisia kaikesta, mitä teette Messias Jeshuan nimessä meidän hyväksemme. Te pidätte tänä vaikeana aikana huolen siitä, että meillä olisi mitä laittaa päällemme. Suokoon Jumalamme teille hyvää terveyttä ja siunausta, Jumala teitä varjelkoon!”

Nämä edellä kerrotut kiitokset työtoverimme Andres Koskelainen välitti meille purimin alla. Ota vastaan juutalaisten ystäviemme kiitokset ja rohkaistu seisomaan heidän rinnallaan jatkossakin.

Kiitos, kun rukoilet. Kiitos, kun uhraat. Monille juutalaisvanhuksille ainoa ojennettu käsi ihmisten keskuudessa on Patmoksen paikallisen työntekijän käsi, joka siunaa ja auttaa.

Sydämellinen kiitos, kun olet mukana siunaamassa juutalaisia Patmoksen Israel- ja juutalaistyön kautta niin Israelissa kuin laajalti eri kansojen keskuudessa diasporassa eläviä juutalaisia.

PIRKKO SÄILÄ