Kiitosviesti Armenian talvileiriltä

”Jumalan avulla ja teidän tukenne kautta saimme toteuttaa ihanan talvileiriohjelman, jonka kautta yhteensä 30 lasta ja nuorta Harbertin lastenkodista pääsi virkistäytymään Tsaghkadzorin leirikeskuksessa”, kirjoittaa tiiminvetäjä Ruzanna Armeniasta.

Jokainen hetki leirillä oli ikimuistoinen

Patmos Lähetyssäätiön kolmen vuosikymmenen mittainen työ Armenian vammaisten lasten keskuudessa on jo kansallistettu, mutta olemme Jeesuksen mielenmukaisesti ja Hänen johdattamanaan vastata myöntävästi avunpyyntöön Armenian paikallisilta työntekijöiltä Ruzannalta, Karinelta ja Hayikilta, jotka ovat pyytäneet tukea leirien pitämiseen.

Nuorten aikuisten leiri. Edessä keskellä Ruzanna Shahinyan.

Leiritapahtuma on ainoa aika ja paikka vuoden aikana, jolloin lapset ja nuoret Harbertin asukkaat pääsevät pois lastenkodin alueelta. Riemu on sen mukainen. Jo tieto lähestyvästä leiritapahtumasta saa heidän kasvonsa hehkumaan innosta ja lopulta lasketaan jo tunteja ja hetkiä, milloin päästään bussilla matkaan.

Tämä on lumipallon pelaamista.

Patmoslähettinä Armeniassa pitkään toimineen fysioterapeutti Anneli Turjan opit ovat hyvin työntekijöillä vielä mielessä ja aiempien vuosien tapaan leirillä yhdistyvät leikit ja ulkopelit kuin myös hengellinen ohjelma musiikkitunteineen ja rukouksineen. Päivittäiseen ohjelmaan kuului myös askartelua ja leipomista ja monenlaista yhteistä tekemistä.

Tässä askarrellaan Hayikin johdolla.

”Rukous on nuorillemme hyvin tärkeä. He rukoilevat, että Jeesus auttaa heitä kaikessa. He ovat myös rukoilleet, että Jeesus vie heidät leirille ja kun he kuulevat, että Patmoksen avulla he pääsevät talvileirille, he kiittävät Jeesusta jokaisesta Patmos-ystävästä”, kertovat Ruzanna ja toiset paikalliset työtoverit.

”Patmos on ainoa järjestö, joka tukee tämänkaltaista toimintaa niin, että lapset ja nuoret pääsevät leireille. Sydämellinen kiitos teille kaikille sekä kesän leiristä että talvileiristä, jonka saimme toteuttaa kolmiosaisena. Ihanat leirimuistot pysyvät pitkään lastenkodin asukkaiden sydämissä ja he jo kysyvätkin, onkohan tulevana kesänä mahdollisuutta päästä leirille. Nyt kuitenkin kiitämme tästä ikimuistoisesta ajasta Tsaghkadzorin vuoristossa”, kirjoittaa Ruzanna.

Kiitos Jeesus tästä leiripäivästä.

Tutussa laulussa sanotaan ”Vie vuorille tää viesti, huuda se kaikkeen maailmaan. Vie vuorille tää viesti: luo Herran joutukaa”. Tämä tulee mieleeni, kun ajattelen, miten monissa tilanteissa Harbertin lapset ja nuoret ovat saaneet olla raamatullisten näytelmien ja musiikkiesitysten kautta olla viestittämässä sanomaa Jumalan rakkaudesta. Heidän sairautensa ei ole rajoittanut tämän rakkauden ilmaisemista.

Lämmin kiitos jokaiselle rukouksin ja lahjoituksin Armenian talvileiriä tukeneelle ystävälle.

Katso leiriläisten musiikkiesitys, kun he laulavat suomeksi tästä.

PIRKKO SÄILÄ