Koronan keskellä apua slummin lapsille

Patmoslähetti Silja Lima asuu puolisonsa Ronaldon ja heidän lastensa kanssa Koillis-Brasiliassa, Fortalezassa. Tämä kaupunki on nyt yksi Brasilian tartuntakeskuksista, heti Sao Paolon ja Rio de Janeiron jälkeen. Silja ja Ronaldo ovat Patmos-tuen avulla perustaneet Slummikeskus Taivas -nimisen työkeskuksen Jangurussun slummiin. Keskus on kahden toisiinsa vihamielisesti suhtautuvan jengin välimaastossa.

Siljan tiimi

Ronaldo on jo sairastanut koronavirusinfektion ja koko perhe oli karanteenissa 14 päivää. Yhteyttä slummissa toimivaan työtiimiin pidettiin vain puhelimen ja netin välityksellä. Hätä slummin perheistä on kuitenkin suuri ja lähettimme suuntasivat slummiin auttamaan, heti kun karanteenijakso päättyi:

”Samaan aikaan kun huolehditaan käsien pesusta ja hengityssuojista, suuri osa Brasilian väestöstä elää alueilla, joissa ei ole viemäröintiä, kadunkulmassa teurastetaan sikoja ja kanoja ja kulkukoirat kulkevat ristiin rastiin likaisissa katuojissa. Koronan lisäksi alueella lisääntyy hälyttävästi Dengue-kuume tapauksia, tuhkarokkoa ja leptospiroosia (bakteerin aiheuttama kuumetauti)”, kertoo Silja Lima.

Ruoka-apua jakamassa

”Teimme aivan aluksi hygieniapaketteja naisten ryhmälle. Valmistamme nyt lapsille pienet puuhapaketit, mietimme strategiaa ettei tulisi jonoa jne. Fortalezassa virus on levinnyt paljon ja sairaalat ovat täynnä. Jangurussussa useita tartunta epäilyjä, mutta niitä ei edelleenkään testata.Lähettimme ovat varovaisuutta noudattaen jakaneet tällä viikolla ruoka-apupaketteja slummin äideille. Tarve on suuri ja Slummikeskuksen eteen muodostuu pitkiä jonoja. Perheille on annettu myös hengityssuojaimia ja saippuaa.

Yritämme auttaa parhaamme mukaan. Olemme jo jakaneet apua 190 perheelle. Kiitos, kun olette kanssamme”, raportoi Silja Lima Brasiliasta.

Lukiessani Silja-lähettimme raporttia Fortalezan slummin tilanteiden keskeltä, mietin ja kiitän hänen rohkeuttaan. Jos William Booth eläisi, hän varmasti rekrytoisi Siljan joukkoihinsa soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa antamaan. Herra siunatkoon Pelastusarmeijaa, ja samoin, siunatkoon näitä Patmos-lähettejä, jotka eivät voi unohtaa sydämeltään slummin lapsia ja perheitä.

Yhtä ihmettä sekin, että Jumala on niin siunannut tämän auttamisen tilanteen, että avustamme on riittänyt jopa 190 perheelle apua. Ja koska Silja on patmoslähetti, hän tekee työtä kaksin käsin ja liittää avun mukaan myös hengellisen elementin, Jeesuksesta kertovan kirjan lapsille tai evankeliumivihkosen.

PIRKKO SÄILÄ