Kuvia ja sanoja Patmos-exodusavun vaiheista

Katso, minä tuon heidät pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan perimmäisiltä ääriltä. Heidän joukossaan on sokeita ja rampoja, raskaana olevia ja synnyttäjiä. Suurena joukkona he palaavat tänne. Jer. 31:8

Siionin vanki Vladimis Slepak vapautui rautaesiripun murtuessa 1990. Messukeskuksessa tuolloin pidetyssä Patmos-tilaisuudessa Leo Meller sai ojentaa patmosystävien lahjoitusshekin juutalaisten nejuvostomarttyyrien avuksi. Vladimirin edustama juutalaismarttyyrien maailma herätti sekä rukous- että taloudelliseen vastuuseen siellä, missä suomalaiset kristityt rohkenivat antaa totuuden tehdä vapaiksi.

ITÄRAJAN TAKAISET  juutalaiset ovat olleet edustamani työmuodon sydämen sisimmässä jo ennen kuin työllä oli nyt lukuisten kymmenientuhansien hyvin tuntema Patmos-nimi.

Työmme perustaja ja näkijä Ensio Lehtonen oli 1930-luvulla helluntailaisten Ristin Voiton päätoimittaja. Kirjastossani on hänen ensimmäisen maailmansodan uhkapilvien alla julkaisemansa tekstivetoomus auttaa itärajan takaisia juutalaisia isiensä maaperälle turvaan tulevalta tuholta.

Hengellinen isäni oli  profeetta. Hän näki juutalaisexoduksen tarpeen. Hänen rohkeinta visiotansa eivät tuon hetken veljet jaksaneet jakaa. Sitten holokausti räjähti. Kuusi miljoonaa Jeesuksen veljeä murhattiin.

Puolitoista kymmentä vuotta tuon jälkeen sain aloittaa Ensio Lehtosen oppipoikana työssä, jota sain Lehtosen kuoleman (1971) jälkeen johtaa muotoihin, joissa se tänään tunnetaan – aina Radio Patmosta myöten.

Kaikkina vuosikymmeninä olen pitänyt hengelliselle isälleni ja johtajalleni vannomani lupauksen sanat: Ensiksi juutalaiselle – ja juutalaiset isiensä maahan Messiasta vastaanottamaan!

Paksu olisi kirja, joka syntyisi kaikista niistä koetusten, yksinäisyyden ja vainojenkin tilityksistä, joita valaani kunnioittaen tuli kohdalleni. Kuitenkin taivaallinen näky on kuljettanut.

Ja juuri nyt olemme taas kerran taivaallisten komentojen ohjekirjan hiljattain avatun uuden aukeaman alussa. Juutalaisvainot ovat puhkeamassa eri ilmansuunnilla. Patmos-exodusapua tarvitaan. Pyhä Henki muistuttaa sanomaan: Sinua tarvitaan!

Tämän vetoomusjulkaisun sisältö pyytää viedä Sinut työnäkymme pioneerivuosiin – rukouksiin ja uhraamiseen Jeesus-Messiaan ja Hänen Israelinsa elämäksi ja pelastukseksi.

Tutustu alta uusimpaan EXODUS-julkaisuumme. Jospa kokisit sisällön antavan aihetta ei vain yhden kuukauden vaan koko syksyn 2022 mittaiselle Israel-rukous/uhrijaksolle patmosrivistössä.

Veljellisesti,
LEO MELLER