Kylvämisen kaksitoista lakia

Jumala kunnioittaa – ja rakastaa! – lakia ja laista syntyvää järjestystä. Raamattu ilmoittaa ihmisille Jumalan perustamia lakeja ja toteaa samalla, miten tärkeätä ihmisen on sopeutua Jumalan asetuksiin ja elää niiden mukaista elämää. Koska Jumala on rakkaus ja armahtavainen Luoja, Hänellä on varaa tarjota lain kanssa kolaroineelle ihmiselle uuden alkamisen mahdollisuuksia.

To calculate weeds, a farmer kneels in a rape field and measures with a folding ruler

Ihmisen ei kuitenkaan tule pitää halpana Jumalan varoituksia etsikkoajan ohitse kulkeutumisesta. ”Tänä päivänä” – Raamattu varoittaa – ”jos kuulette Jumalan äänen, älkää paaduttako sisintä ihmistänne, vaan rientäkää sovintoon Jumalan kanssa – nopeasti – pian.” Ihmisellä on kipeä tarve ojentautua elämässään Jumalan lakien ja tienviittojen mukaisesti. Osaatko sinä kylvää ja saatko korjata hyvän kylvön hyviä hedelmiä?

1 – Sinun täytyy kylvää siemenesi. Joh. 12:24: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos ei nisun jyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin; mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää.”

2 – Sinun täytyy tehdä siemenestäsi käyttökelvoton. Joh. 12:24: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: jos ei nisun jyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin; mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää.

3 – Sinun täytyy kylvää ja istuttaa sitä, mitä odotat korjaavasi. 1. Moos. 1:12: ”Maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.”

4 – Satosi määrä vahvistetaan jo silloin, kun siemenesi on kylvetty. 2. Kor. 9:6: ”Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää.”

5 – Sinun täytyy kylvää siemenesi hyvään maaperään. Matt. 13:8: ”Ja toiset putosivat hyvään maahan ja antoivat sadon, mitkä sata, mitkä kuusikymmentä, mitkä kolmekymmentä jyvää.”

6 – Kylvämisen ja sadonkorjuun välillä sinun tulee aina odottaa tietyn pituinen ajanjakso. Mark. 4:26–27: ”Ja hän sanoi: ’Niin on Jumalan valtakunta, kuin jos mies kylvää siemenen maahan; ja hän nukkuu, ja hän nousee, öin ja päivin; ja siemen orastaa ja kasvaa, hän ei itse tiedä, miten.’”

7 – Sinun täytyy pitää huolta viljastasi saadaksesi kunnon sadon. Matt. 13:7: ”Toiset taas putosivat orjantappuroihin, ja orjantappurat nousivat ja tukahuttivat ne.”

8 – Kylvä aina sen mukaan, mitä haluat korjata, älä sen mukaan, mitä olet jo korjannut. 1. Moos. 26:12: ”Ja Iisak kylvi siinä maassa ja sai sinä vuonna satakertaisesti, sillä Herra siunasi häntä.”

9 – Kulusi ovat aina korkeimmillaan sadonkorjuun aikana. Matt. 20:1: ”Sillä taivasten valtakunta on perheenisännän kaltainen, joka varhain aamulla lähti ulos palkkaamaan työmiehiä viinitarhaansa.”

10 – Osa saamastasi sadosta on uudelleenkylvämistä varten. 2. Kor. 9:10: ”Ja hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät.”

11 – Osa saamastasi sadosta kuuluu sinulle itsellesi. 1. Kor. 9:7: ”Kuka tekee koskaan sotapalvelusta omalla kustannuksellaan? Kuka istuttaa viinitarhan, eikä syö sen hedelmää? Tai kuka kaitsee karjaa, eikä nauti karjansa maitoa?”

12 – Korjaamasi sato on ihme. 1. Kor. 3:6: ”Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun.”