Kymmenet tuhannet juutalaiset ovat saaneet kuulla evankeliumin Israelissa!

Messiaaninen pastori David Zadok Israelista kiittää Patmos-ystäviä vuosikymmenien yhteistyöstä, joka jatkuu vahvana.

Armo ja totuus seurakunta

Yli kolmen vuosikymmenen ajan Armo ja Totuus -seurakunnallamme on ollut syvä ja läheinen suhde ja kumppanuus Patmos Lähetyssäätiön kanssa. Tuohon pitkään ja kestävään historiaan on sisältynyt monia rakkauden, huolenpidon ja uhrautuvaisen antamisen kallisarvoisella musteella kirjoitettuja lukuja.

Vain muutamia mainitakseni näistä luvuista ovat tuki lastenkouluille (esim. Liman), hammashoitola uusille maahanmuuttajille, joita alkoi Neuvostoliiton avauduttua virrata 90-luvulla Venäjältä Israeliin, ja tietenkin tuki Armo ja Totuus -seurakunnan toimintakeskuksen rakennusprojektille. Näiden ja muiden hankkeiden lisäksi Patmos on uskollisesti tukenut evankeliointityötämme kokopäiväisen evankelistamme Eddien kautta.

Näinä monina vuosina kirjaimellisesti kymmenet tuhannet juutalaiset ovat kuulleet evankeliumin seurakuntamme työn ja Patmoksen taloudellisen tuen myötä. Monet ovat tulleet uskoon, kastettu ja heistä ”Kymmenet tuhannet juutalaiset ovat saaneet kuulla evankeliumin Israelissa!” on tullut opetuslapsia, jotka vaeltavat yhä Herran kanssa ja palvelevat Hänen seurakuntaansa Israelissa ja sen ulkopuolella. Nykyään tuo työ ja tuki jatkuu, kun seurakunta kasvaa ja näemme evankeliumin hedelmän ihmisten elämässä ja koko seurakunnan elämässä.

Meille Kristukseen uskoville juutalaisille suurin huolenaiheemme on, että uskonnonvapaus ja oikeus evankelioida säilyvät koskemattomina. Monta vuotta sitten, kun Israelin hallitus halusi ottaa käyttöön uuden lainsäädännön, joka kieltäisi uskonnon vaihtamisen, Israeliin perustettiin messiaaninen toimintakomitea vastustamaan kyseistä ehdotusta ja suojelemaan vapautta vaikuttaa ihmisiin laillisesti uskon ja uskonnon kysymyksissä. Myös silloin Patmos tuli Israelin avuksi, ja sen omien yhteyksien sekä suhteiden kautta korkeisiin virkamiehiin Helsingissä sekä monien muiden länsimaissa olevien tukemana lakiesitystä ei saatettu lainvoimaiseksi.

Armo ja totuus (Grace and Truth) perustettiin vuonna 1976, ja kumppanuutemme ja yhteistyömme Patmoksen kanssa on ollut pisin ja syvin suhde. Tästä olemme hyvin kiitollisia Patmokselle ja kiitollisia monille rakkaille ystäville Suomessa, jotka tukevat meitä Patmos Lähetyssäätiön kautta.

Näitä sanoja kirjoittaessani kuulin juuri toisesta terrori-iskusta, joka vei kahden nuoren veljen hengen. Viime viikkoina maan jännitys on ollut korkealla, sillä maassa on ollut monia mielenosoituksia. Sadat tuhannet ihmiset ovat lähteneet kaduille protestoidakseen uutta hallitusta ja sen määräämiä muutoksia ja säädöksiä vastaan. Suuri osa maasta ja monet yhteiskunnan sektorit ovat osoittaneet syvää huolta muutoksista ja pelkäävät, että demokraattiset arvomme ovat vaarassa.

Menemättä politiikkaan, evankeliumin tarve on nyt entistäkin todellisempi ja kiireellisempi, koska maa on jakautunut eikä rauhaa ole. Sekä israelilaisten että palestiinalaisten ja arabien on saatava välttämättä kuulla sanoma lunastuksesta, jonka pääsiäiskaritsa sai aikaan noin 2000 vuotta sitten.