Lasten kesäleirit kantavat hedelmää taivaaseen

Kesä on leirien aikaa. Sadat lapset Patmoksen työkohteissa eri puolilla maailmaa pääsevät taas tänä kesänä osallistumaan leireille. Jos suomalaisten seurakuntien leirit ovat muuttaneet monen suomalaisen lapsen elämän suunnan pysyvästi, sitä tekevät varmasti lasten- ja nuortenleirit kaikissa työkohteissamme, joissa monilta lapsilta muuten täysin puuttuu mahdollisuus kuulla Jeesuksesta ja saada viettää iloista, huoletonta aikaa ystävien ja turvallisten aikuisten kanssa.

KESÄLEIRI Harbertin lastenkodin leiri 4

Patmos mahdollistaa leirien järjestämisen tänä kesänä Moldovassa, Transnistriassa, Romaniassa, Armeniassa, Egyptissä, Mongoliassa, Brasiliassa sekä ukrainalaislasten leirin Ruotsissa. Jumala yksin tietää sen hedelmän, joita tämänkin kesän leirit tuottavat. Sinä saat olla mukana tämän taivaallisen hedelmän tuottamisessa.

Kesäleirien aika on nyt!

Tätä kirjoittaessani monissa maissa on juuri nyt menossa kesäleiri. Lähettimme Arju Kaldar-ool esitti alkuviikosta rukousaiheen kesän ensimmäisestä leiristään, joka on juuri nyt menossa kaukana Mongoliassa aavalla taigalla. Arju, apuopettajat ja kaikki lapset matkasivat leirille poroilla ratsastaen. Leirillä lapset oppivat Jumalan sanaa ja uusia hengellisiä lauluja ja leikkejä.

Armeniasta Harbertin lastenkodin lasten ja nuorten leiriltä saamme vuosittain iloisia terveisiä ja valokuvia – niin tänäkin kesänä. Lastenkodin lapset ja nuoret iloitsevat veden äärellä leikkien, laulaen ja raamatullisia näytelmiä esittäen.

Moldovassa tuberkuloosilaitosten lapset pääsevät rentoutumaan luonnon helmaan. Messiaanisten seurakuntien leirit täyttyvät niin juutalais- kuin moldovalaislapsista.

Brasiliassa leikitään, askarrellaan ja pelataan jalkapalloa raamattutuntien lomassa.

Romaniassa Tincan kylän lapset ja nuoret pääsevät päiväleirille pelaamaan, leikkimään ja syömään herkkuja, joita kotona ei ole mahdollisuutta tarjota.

Egyptissä lian ja kurjuuden keskellä elävät Mokattamin jätteidenkerääjien kylän lapset pääsevät yhdessä meren ja raikkaiden tuulien ääreen.

Kaikissa kohteissamme lapsille halutaan tarjota parasta: iloista ja turvallista yhdessäoloa ja leikkejä sekä ilosanoma rakastavasta Jeesuksesta.

Tänä vuonna olemme myös panostaneet leireihin, joita järjestetään Ruotsin Gnosjössä Ukrainassa sodan keskellä eläville lapsille. Monet lapsista ovat jääneet sodan tähden orvoiksi. He tarvitsevat helpotusta sodan kauhuihin ja kokemiinsa mittaamattomiin menetyksiin. Rukoilemme, että kaikkivaltias Jumala tuo heille yliluonnollisen lohdutuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Leirillä he saavat edes hetken hengähtää ja nukkua yönsä rauhassa pelkäämättä pommeja ja ilmahälytyksiä.

Sinun lahjasi

Kymmenet vapaaehtoiset aikuiset uhraavat loma-aikaansa ja voimiaan mahdollistaakseen näiden leirien toteutumisen. Me emme voi pitkän etäisyyden tähden olla auttamassa paikan päällä, mutta me voimme olla mukana rukouksin ja taloudellisella tuella. Me voimme olla lähettämässä yhden tai useamman lapsen leirille kuulemaan sanomaa Jeesuksesta.

LEENA METSÄMÄKI