Mayfen sai avun Patmoksen kummiavun kautta

Egyptin kummiohjelman kautta mahdollistetaan ruokintaohjelma alle 7-vuotiaille lapsille sekä ruoka- ja koulunkäyntiapu köyhien jätteidenkerääjäperheiden kouluikäisille lapsille. Kummiapuun kuuluu terveydenhoito-ohjelma Pyhän Simonin Patmos-sairaalassa. Kummiohjelman yhteistyötaho on Mokattamin Koptiortodoksikirkko ja työstä vastaa St. Simon-Patmos -sairaalan ylilääkäri, tri Samuel Maher.

mde

Mayfen on vasta puolitoistavuotias tyttö. Hänen perheeseensä kuuluvat isä, äiti ja kaksi siskoa. Vanhin tytöistä on 5-vuotias Yostina ja nuorin puolivuotias Veronica. Mayfen on tyttäristä keskimmäinen.

Perhe on hyvin köyhä, eikä kummallakaan vanhemmalla ole vakituista työtä. Isä ja äiti olisivat – kulttuurinsa mukaan – toivoneet suuresti poikalasta, mutta he ovat saaneet kolme tytärtä. He kokevat, että vain poika olisi ollut siunaus perheelle.

Patmos Lähetyssäätiön tukeman sairaalan Tohtori Samuel Maher kertoo, että juuri tämäntyyppisiä ennakkoluuloja ja uskomuksia he haluavat muuttaa auttamissaan perheissä kertomalla vanhemmille Jumalan Sanan periaatteet, mm. sen, että niin poika kuin tytärkin tuo siunauksen ja on lahja taivaalliselta Isältämme!

Mayfen oli aliravittu ja painoi puolitoistavuotiaana vain yhdeksän kiloa. Lapsi oli hyvin heikko, eikä hänen kehittymisensä sujunut normaalisti. Äiti toi Mayfenin Pyhän Simonin Patmossairaalaan apua saamaan. Patmoksen kummituen avulla hänelle alettiin antaa maitoa ja lisäravintoa lastenlääkärin, tri Esamin valvonnassa. Mayfenille annettiin lisävitamiineja ja hoidettiin muutenkin.

Nyt hän onkin voimistunut ja virkistynyt ja painokin on noussut 12 kiloon. Hänen kasvuaan ja kehitystään seurataan jatkossakin.

Valitettavasti tämän perheen koti koostuu vain yhdestä, hyvin ahtaasta huoneesta, jossa ilmanvaihto ei toimi lainkaan. Asunto sijaitsee kerrostalon alakerrassa lähellä sikafarmia, joten haju kodissa on sen mukainen. Huoneessa ei ole ikkunoita eikä parveketta.

Samalla, kun perhe lähettää lämpimät kiitokset Patmoskummeille pikkutyttärensä auttamisesta, he toivovat, että voisivat saada apua myös asuinolosuhteisiinsa.

Tule kummiksi