Muuttuneet elämät Staraya Bogdanovkan kylässä

Moldovassa Cimișlian piirikunnan alueella sijaitsee pienessä Staraya Bogdanovkan kylässä seurakunta, jonka toimintaan aiemmin osallistui vain muutamia lapsia, pääasiassa seurakunnan jäsenten lapsia. Kymmenen vuotta sitten tässä seurakunnassa jaettiin ensimmäiset Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikkolahjat. Nämä lahjat herättivät sekä kylän lasten että aikuisten kiinnostuksen seurakunnan toimintaa kohtaan.

Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssilaisia Moldovassa kesällä 2021.

Neljä vuotta sitten seurakuntaan kuuluva Tatiana järjesti kylän lapsille ensimmäisen Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssin. Lapset, jotka kävivät tuon 12-osaisen kurssin läpi, alkoivat sen jälkeen käymään seurakunnan pyhäkoulussa. Lopulta lapsia tuli toimintaan mukaan niin paljon, että seurakunta aloitti myös kokonaan uuden lapsityömuodon, lauantaisin kokoontuvan tyttöjen kerhon.

OJL MoldovaKenkälaatikkolahjariemua Staraya Bogdanovkan seurakunnassa.

Arina johdatti myös isoäitinsä Jeesuksen seuraajaksi

9-vuotias Arina sai oman kenkälaatikkolahjansa keväällä 2021 ja kesällä hän tuli mukaan Suuri Seikkailu -kurssille. Jokaisen kerran jälkeen Arina kotiinsa palatessaan kertoi myös isovanhemmilleen mitä oli seurakunnassa oppinut. Kolmannen kerran jälkeen Arina kertoi isovanhemmilleen, että he voisivat myös itsenäisesti opiskella ja ottaa selvää siitä kuka Jeesus on. Arina pyysi Tatianaa näyttämään hänen isovanhemmilleen elokuvan ”Jeesuksen elämä” ja elokuvan nähtyään Arinan isoäiti otti Jeesuksen vastaan pelastajanaan! Elämäntyönään tämä isoäiti oli työskennellyt opettajana ja opettanut Moldovassa lapsille koulussa ateismia. Jumala todella saa Operaatio Joulun Lapsen työn kautta olla kohtaamassa kokonaisia perhekuntia ja radikaalisti muuttamassa ihmisten elämiä!

OJL MoldovaArina (keskellä) ja hänen ystävänsä saivat omat kenkälaatikkolahjansa Moldovassa keväällä 2021.

Nuoret ystävykset omistivat elämänsä Jumalalle

Kesän 2021 opetuslapseuskurssille osallistui myös Tatianan oma tytär Elizaveta ystäviensä Mashan ja Katyan kanssa. Elokuussa, kurssin jälkeen viisi lasta kastettiin Dniester-joessa. Kolme näistä lapsista olivat Elizaveta sekä hänen kaksi ystäväänsä. Katyan vanhemmat olivat aluksi kristittyjä ja kristinuskoa vastaan, mutta nähdessään tyttärensä käytöksen muuttuvan paremmaksi tämän alkaessa seuraamaan Jeesusta, he muuttivat mielensä. Syksyn koittaessa Katya jatkoi pyhäkoulussa sekä nuorten ryhmässä käymistä, vaikka joutuikin matkustamaan Staraya Bogdanovkan seurakuntaan toisesta kaupungista asti.

Elizaveta kertoo ensin ajatelleensa olevansa vielä liian nuori tullakseen kastetuksi mutta ymmärrettyään ettei ikä ole este, kutsuu nyt itseään Jeesuksen opetuslapseksi ja seuraajaksi.

Tatianan sanojen mukaan on ihmeellistä saada nähdä, miten Herra toimii. Hän kiittää Jumalaa kaikkien näiden lasten pelastumisesta iankaikkiseen elämään, sekä mahdollisuudesta saada itse olla osana Operaatio Joulun Lapsen työtä. Muistetaan rukouksissamme Staraya Bogdanovkan lapsia, sekä kaikkia ympäri Moldovaa ja maailmaa kenkälaatikkolahjoja vastaanottavia lapsia perheineen sekä paikallisia seurakuntia ja Suuri Seikkailu -opetuslapseuskurssin opettajia!

Suuri Seikkailu MoldovaElokuussa 2021 Staraya Bogdanovkan kylässä Suuri Seikkailu -kurssilta valmistuneet iloiset ja ylpeät osanottajat.

Tässä artikkelissa käytetyt valokuvat ovat Staraya Bogdanovkan seurakunnan jäsenten ottamia.