Muuttunut elämä on mahdollinen jätteidenkerääjien slummissa

Patmos on tehnyt työtä jo yli neljännesvuosisadan Egyptissä Kairossa Mokattamin jätteidenkerääjien slummissa. Työmme on sekä hengellistä että käytännön monipuolista auttamistyötä. Olot slummissa ovat vaikeat, eivätkä jätteidenkerääjien lapset pääse elämässä eteenpäin ilman ulkopuolista tukea.

Mokattamin nuorukaisten festivaali Siunattu pako 7, kevät 2022

Tuota tukea Patmos antaa suomalaisten kummien tuella. Vuosien mittaan jo yli 200 Mokattamin nuorta on suorittanut jopa yliopistotutkinnon. Ammattikoulututkintoja on suoritettu sitäkin enemmän. Myös lapset, jotka ovat jääneet isiensä ammattiin roskienkerääjiksi ovat saaneet työmme kautta elämäänsä toivoa, jonka Kristus antaa. Lapsia ja nuoria on tullut suurin joukoin uskoon Jeesukseen.

Pakene nuoruuden himoja

Saimme juuri iloisia uutisia työtämme johtavalta tohtori Samuel Maherilta. Hän kertoi, että Mokattamin kuuluisassa luolakirkossa on järjestetty kymmenen päivää kestävä festivaali nuorille miehille ja nuorukaisille. Tapahtuman nimi oli kuvaava ”Siunattu pako”. Nuorukaisia kannustettiin pakenemaan himoja, riippuvuuksia ja huonoja tapoja, ja sen sijaan keskittymään Kristukseen ja Hänen seuraamiseensa. Heitä rohkaistiin nousemaan puhtauteen ja kunniallisuuteen, jonka Jumala tarjoaa jokaiselle omalleen.

Tapahtumassa oli paljon innostavia puhujia, rukousta ja ylistystä. Yli 1500 jätteidenkerääjäyhteisön nuorta miestä osallistui tilaisuuksiin. Kuukausi sitten samanlainen tapahtuma järjestettiin nuorille naisille. Pyydän sinua rukoilemaan näiden nuorten miesten ja naisten puolesta!

Tue työtämme, ryhdy Mokattamin lasten ja nuorten kummiksi tai käytä sivulla olevaa lahjoitinta.

Tule kummiksi