Nastja löysi Jeesuksen elämäänsä tuberkuloosisairaalassa

Patmoksen Lastenavun kummiohjelma auttaa lapsia seitsemässä eri maassa. Pelastamme lapsia varmalta kuolemalta, ihmiskauppiailta ja katuelämältä. Kummiohjelman avulla lapset saavat mahdollisuuden käydä koulua ja saada toivon ja tulevaisuuden elämäänsä. Kaikissa kummikohteissamme kerromme myös rakastavasta ja pelastavasta Jeesuksesta, joka on kaikkien lasten paras ystävä. Autamme lapsia tätä elämää ja taivasta varten.

Nastja Moldovan kummilapsi

Seuraava tarina kertoo 13-vuotiaasta Nastjasta.

Nastja

Nastja on moldovalainen tyttö. Hän on syntynyt maan pääkaupungissa Kishinevissä. Nastja sairastui tuberkuloosiin vain runsas vuosi sitten. Hän tuli Patmoksen kummityön kohteena olevaan Kishinevin tuberkuloosisairaalaan saamaan hoitoa. Nastja tulee yksinhuoltajaäidin perheestä. Hänen siraruksensa tai äitinsä eivät ole sairastuneet.

Raamatusta löytyi elämä

Nastjan perhe ei ole uskova perhe, eikä hän tiennyt mitään Jeesuksesta tullessaan sairaalaan. Sairaalassa hän alkoi osallistua Patmoksen työntekijän Anatolin pitämiin raamattuhetkiin. Kun Nastja sai kuulla ja ymmärtää, että Jeesus Kristus on kuollut ristillä ihmisten syntien tähden, hän halusi uskoa Jeesukseen ja avata sydämensä Hänelle.

Hän lukee ja tutkii Raamattua innokkaasti.

Jumalan ja uskovien rakkaus kosketti myös äitiä

Kun Nastjan äiti tuli vierailulle tuberkuloosisairaalaan tapaamaan tytärtään, hän yllättyi siitä, että sairaalassa pidetään raamattutunteja.  Hän myös kuuli, että lapset saavat lisäravintoa, kuten hedelmiä ja jogurttia, täysin ilmaiseksi. Hän sai kuulla Anatolista, joka auttaa lapsia kaikessa ja kuljettaa heitä autollaan, mikäli heillä on tarvetta kuljetukselle. Tämä kaikki teki Nastjan äitiin niin suuren vaikutuksen, että hän ilmaisi halunsa karanteenin loppumisen jälkeen käydä tutustumassa seurakuntaan yhdessä tyttärensä kanssa.

Rukoillaan, että myös Nastjan äiti ja koko perhekunta saa löytää Jeesuksen pelastajanaan.

Tule Patmoskummiksi

Patmoksen lastenavun kummiohjelma auttaa Nastjan kaltaisia lapsia ja nuoria löytämään elävän Vapahtajan  turvakseen. Kutsumme Sinua Patmoskummiksi Moldovaan tai johonkin muuhun kohteeseemme seitsemästä eri maasta. Kummina saat tietoa kohdemaasi lapsiryhmän elämästä ja voit seurata työn etenemistä. Kummimaksu on vain 83 senttiä päivältä, 300 euroa vuodessa. Taloudellisella tuellasi ja esirukouksillasi on suuri merkitys lasten koko elämään.

Tervetuloa Patmoskummiksi!

Lue lisää

LEENA METSÄMÄKI
Lähetystoimiston vastaava
Patmos Lähetyssäätiö