On eri asia nähdä avun perillemeno paikan päällä 

Joni Nelimarkka on  eteläpohjalainen yrittäjä. Hän on Operaatio Joulun Lapsen kummi ja hän osallistui viime vuonna Operaatio Joulun Lapsen kenkälaatikkolahjojen jakelumatkalle Romaniaan.  Seuraavassa Jonin ajatuksia ja kokemuksia matkalta. 

49467992737_f0ff779afc_k

 

Olen Joni Nelimarkka ja tulen Seinäjoelta Etelä-Pohjanmaalta. Minulla on perhe, vaimo ja neljä lasta. Pyöritän autokauppaa nimeltä Bayerncar. Seinäjoen poikia olen ollut ikäni ja sieltä on lähdetty ponnistamaan tähän maailmaan.  Koen, että Kristuksen tunteminen on elämässäni se tärkein juttu. Kaikki muu tulee sen mukana, niin kuin Sanassa sanotaan. Mutta perhe on toki tärkeä ja ystävät, mutta kyllä kaikki lähtee kristillisestä elämänkatsomuksesta.

“Roskia silmiin”

En ollut koskaan aiemmin  osallistunut tällaiseen projektiin siten, että olisin itse ollut matkalla mukana. Olemme olleet tukemassa montaa projektia taloudellisesti. Mutta kun pääsee paikanpäälle ja näkee, että konkreettisesti apu menee perille, se koskettaa. Saa nähdä, kuinka Suomesta on lähtenyt paketti, joka on pakattu jossakin perheessä, läpikäynyt kuljetukset ja rahdit, ja sitten se luovutetaan lapselle kohdemaassa. Näet, kun se tietty lapsi saa sen paketin. Sitä yrittää aina miettiä sitä ketjua, ketä kaikkia tällaisessa on mukana, ihmettelee, mitä porukalla saadaan aikaan. On se niin palkitsevaa, että välillä tulee ”roskia silmiin”.  Se on mahtavaa.

Lahja toi toivon mukanaan

Minua kosketti erityisesti se eriarvoisuus, mikä  Romaniassa oli. Jos verrataan Suomeen, meillä on kuitenkin suurin piirtein kaikki samalla tasolla, eriarvoisuus ei ole niin räikeää. Romaniassa oli loistoa ja gloriaa ja sitten ihan suurta kurjuuttta ja köyhyyttä. Se puhutteli minua. Voi sanoa, että joissakin kodeissa joissa kävimme, oltiin ihan pohjalla tai voisi sanoa, miinuksen puolella. Infra oli niin alkutekijöissä. Eläimet kulkivat likaisina liejun seassa ja ihmiset ilman kenkiä ja ilman sukkia, vaikka lämpötila  lähenteli nollaa. Saa olla aika paatunut kaveri, jos se ei yhtään koskettanut. Apu tuli kyllä todella tarpeeseen!

On sanoinkuvaamatonta, kun  saa nähdä sen ilon ja riemun, kun  annetaan toivo ihmisten elämään. Se on kyllä yksi kovimpia juttuja, mitä on itselle tapahtunut, kun sain nähdä sen. Siitä huolimatta, vaikka taloudelliset resurssit eivät olleet oikein minkäänlaiset, silti Operaatio Joulun Lapsen lahjojen kautta ja mukana on saatu tuoda toivo ihmisten elämään. Heidän silmistään näkyi toivon kipinä, saimme viedä evankeliumin.

Sinun lahjallasi on merkitystä

Kun pakkaat lahjasi Suomessa, se voi tuoda muutoksen lapsen elämään pysyvästi evankeliumin sanoman ja Suuri seikkailu –raamattukurssin kautta. Apusi tulee varmasti tarpeeseen!

-Joni Nelimarkka

*Kuvassa vasemmalla Joni Nelimarkka ja oikealla Pekka Perho. Kuva otettu  juuri ennen kenkälaatikkolahjojen jakelutilannetta.