”Pakettihomma” vie koko ihmisen

Olen ollut Operaatio Joulun Lapsen työssä vapaaehtoisena mukana jo vuodesta 1996. Vuosien mittaan on ollut paljon ihania kohtaamisia pakettien tarkistajien kanssa. On ollut hienoa nähdä, miten tämä ”pakettihomma” vie koko ihmisen ja yhdistää eri kristillisten suuntien uskovia. Rakkaus lapsiin tulee kaikkien puheissa esiin ja paketteja tehdään ja tarkistetaan suurella ilolla.

Päivi-P-artikkeli-pääkuva-2

Matka Moldovaan Joulun Lapsen pakettien jakelureissulle oli ikimuistoinen. Tuberkuloosisairaala, juutalainen seurakunta, ihmisten rakkaus meitä kohtaan, kulkeminen Kishinev´n kaduilla silloisen Patmoksen lähetyssihteeri Anneli Hämäläisen ja muutaman muun naisen kanssa, passien tarkastus ikään kuin maan sisällä ym. Sainpahan itse, omin silmin nähdä, että paketit menivät varmasti perille, sitä kun välillä kysellään!

Tuberkuloosisairaalan lapsia

Kun aloitin vapaaehtoisena, Joulun Lapsen varasto sijaitsi Pitäjänmäellä ja varastovastaavana siellä oli Ritva Nurkka. Olin saanut kutsun vapaaehtoistyöhön Jumalalta, Ilkka Kujalalta ja Juhani Säilältä. Nämä miehet olivat läheisiä työtovereitani, ja Ilkan kanssa yhdessä keskustelimme ja rukoilimme, ennen kuin vastaanotin työn.

Varastopaikat ja henkilökunta ovat vuosikymmenten saatossa vaihtuneet. Tietyt henkilöt ovat jääneet rinnalleni vapaaehtoisiksi, ja Jumala on sama Jumala, joka aikanaan kutsui minut ja on antanut sydämeeni rakkauden tätä työtä kohtaan.

En väsy puhumaan pakettien sisällöstä ja siitä, kuinka tärkeää on ajatella yhtä lasta kerrallaan ja tehdä juuri hänelle sopiva lahja. Paketteja tarkistaessani näen usein silmissäni niitä lapsia, joita sain kohdata Moldovassa. He ovat jo kasvaneet aikuisiksi tai päässeet Taivaan kotiin Herran luo. Silloin vuosia sitten oli heidän aikansa saada Joulun Lapsen lahja ja kuulla evankeliumi.

Marja Terttu Tolamon sanoin:

Olen pieni juoksutyttö Jumalan suuressa talossa.
Talon seiniin ei silmä kanna ja katto on korkea.
Teot valmiit eteen pannaan Jumalan suuressa talossa.

Taito työhön lahjana saadaan ja ilo on palkkana.
Olen pieni juoksutyttö Jumalan suuressa talossa.
Kerran iäti Isän luona juoksutyttö on kotona

PÄIVI PERKOLA