Patmos Israelin holokaustivanhusten apuna

Holokaustin kauhistuttavuus elää tänään niissä 192 000 ihmisessä, jotka tunnetaan elävinä selviytyneinä. Useat ovat saaneet turvapaikan loppusuorallensa juutalaisvaltiossa. Voisi kuvitella, että erityisesti ne eurooppalaiset valtiot, jotka murhasivat juutalaisiansa ja polttivat heidän ruumiinsa ja hajottivat tuhkan neljään tuuleen eväten heiltä hautapaikan – voisi kuvitella, että nämä valtiot lyhentäisivät velkaansa osoittamalla apunsa niille 50 000 holokaustivanhukselle, jotka elävät toimeentulorajan alapuolella Israelissa. Näin ei tapahdu.

Kuva: Lehtikuva/AFP/Emmanuel Dunand.

Mitä tapahtuu yllä olevassa kuvassa?

He kohtasivat 3. marraskuuta 2019 – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1943, jolloin kristitty nainen Melpomeni Dina oli teoillansa pelastanut Rossi Morin ja tämän sisaren Sarah Yanalin natsien teloitukselta Kreikassa. Kohtaaminen tapahtui Yad Vashemissa Jerusalemissa, jossa Dinalle istutettiin puu vanhurskasten pakanain esplanadille.

HEITÄ elää vielä keskuudessamme: Euroopan juutalaisia, jotka Jumalan teon kautta pelastuivat elämälle kuuden miljoonan kulkiessa via dolorosansa keskitysleirien kauhuissa. Jumalalle kiitos, nyt juutalaisilla on Israel – turvallinen koti.

Israel tekee kaikkensa. Mutta lisääntyvä jännitys Israelin rajoilla vaatii valtiota keskittymään puolustukseen. Israel ottaa kiitollisuudella vastaan vapaaehtoisen avun juuri holokaustivanhuksille.

Siksi Patmos IsraelApu löytyy hoitokodeissa, sairaaloissa, ei vain maksamassa eurooppalaista velkaa vaan myös kylvämässä lahjoittajakansalle – meille suomalaisille! – Jumalan apua ja turvaa nyt korona-aikana.

Patmos Israel-apu on saanut Jumalalta kutsumuksen olla edes vähäisenä tekijänä siellä, mistä suuret tekijät puuttuvat.

Tehtävämme on profeetallinen. Tehtävän suorittaminen on arkista, käytännöllistä työtä. Rahoittaa autettavan auttaminen … maksaa auttajalle työn palkka … ostaa ruokaa ja lääkkeet. Ja vaikkapa huolehtia Armo ja Totuus -yhteysseurakuntamme holokaustivanhusten avustajan Eddie Golderin työn kustannuksista. Esimerkki: ostimme pikkubussin vanhusavun kuljetuksia varten.

Tätä saat rakkaudenlahjallasi aikaan:

  • 300 eurolla maksetaan yhdessä asunnossa sähkö, vesi, viemäri, siivous ja vastaavat kuukausikulut.
  • 500 eurolla ostetaan 1-2:lle yhdessä elävälle vanhukselle peruselintarvikkeet viideksi viikoksi.
  • 100-200 eurolla hankitaan lääkkeet 1-2:lle viideksi viikoksi.
  • 1000 euroa on minimikorvaus asumisoikeudesta vuoden ajalta.

Pieninkin lahjasi juuri nyt on täyttämässä suurta tarvetta.

JUMALAN OHJE patmoskansalle on selkosanainen: ”Nouse ja mene kadulle.” Mene sinne, missä vanhus odottaa ja rukoilee Israelin Pyhää: tuleeko auttaja?

Kertomus Jeesuksen tekemästä ruokkimisihmeestä on kuuluisin dokumentti Jeesuksen ihmeteoista. Se mainitaan kaikissa evankeliumeissa yhteensä kuusi kertaa. Siis useammin kuin kertomus Jeesuksen ylösnousemuksesta ja tyhjästä haudasta!

Jos – kun – Raamatun inspiroinut Pyhä Henki hallitsee minua ja sinua, meidän tulee todistaa ylösnousemuksesta antamalla jokapäiväinen leipä jokapäiväistä selviytymistä tarvitsevalle holokaustivanhuksellekin.

– LEO MELLER

”Hän vahvistaa käsivartensa, ojentaa köyhälle molemmat kätensä.”
Sananlaskujen kirja 31:1–20

Lue Israelin holokaustivanhuksista tuoreesta Patmos-julkaisustamme: