Patmoksen kummiohjelma auttaa tubilapsia Moldovassa

Sinun apusi Patmoskummina auttaa lapsia ja nuoria, jotka viipyvät sairaalassa ja parantolassa lyhyempiä ja pidempiä aikoja. Parantolassa jotkut viipyvät jopa useita vuosia. Joidenkin lasten kotiolot ovat niin vaikeat, että he eivät voi mennä takaisin kotiin. Seuraavassa muutama esimerkki siitä, miten sinun kummitukesi auttaa.

Vadim2

Työntekijämme Anatoli Gutjum on tärkeällä paikalla

Anatoli Gutjum tekee työtä kummiohjelmassamme olevien lasten ja heidän perheidensä parissa. Hän muun muassa vie säännöllisesti lisäruokaa kumpaankin laitokseen. Monipuolinen ravinto on lääkityksen ohella avainasemassa tuberkuloosin selättämisessä.

Siksi Patmoksen tuella hankittavat hedelmät, vihannekset, jogurtit ja leipätuotteet ovat ensiarvoisen tärkeitä lasten ja nuorten paranemiseksi. Niin sairaala kuin parantolakin taistelevat tiukkojen määrärahojen kanssa ja kykenevät antamaan lapsille vain niukat perusateriat. Molempien laitosten henkilökunta katsoo kiitollisena Patmosystävien puoleen.

Anatoli järjestää myös tarvittavan autokuljetuksen niin lapsille kuin heidän perheenjäsenilleen niin kodin ja sairaalan kuin sairaalan ja parantolan välillä; usein hän toimii myös kuriirina laitosten välillä, sillä määrärahat eivät enää kata postinkuljetusta säännöllisesti.

Anatoli on myös todellinen evankelista, joka on johdattanut jo monia lapsia ja nuoria tuntemaan Jeesuksen Kristuksen. Raamatunopetuksen ohella hän toimii sielunhoitajana ja kuuntelee lasten ja nuorten murheita. Ovatpa joidenkin lasten vanhemmatkin löytäneet elävän uskon Anatolin lähimmäisistä välittävän kauniin esimerkin kautta. Teemmekin hyvin, kun muistamme Anatoli Gutjumia ja hänen työtään rukouksin Herran edessä.

Vadim

Vadim on 17-vuotias Tyrnovon tuberkuloosiparantolassa uskoon tullut nuori mies. Hänen ei enää tarvitse olla parantolassa, mutta hän ei voi myöskään mennä takaisin kotiinsa, sillä hänen molemmat vanhempansa ovat kuolleet tuberkuloosiin. Hänellä on sisar, joka ei halua ottaa Vadimia luokseen. Heillä on myös joitakin muita sukulaisia, mutta heidän elämäntyylinsä ei sovellu vasta uskoon tulleelle nuorelle.

Vadimin on mahdollista päästä opiskelemaan joko autonkuljettajaksi tai hitsaajaksi. Koulutus kestää puoli vuotta. Ammatin saaminen kiinnostaa Vadimia kovasti. Opiskelu on ilmaista, mutta oppilaitos ei tarjoa asuntoa.

Patmoksen tuella Vadimille voidaan hankkia asuinpaikka opiskelujen ajaksi. Rukoillaan, että tämä hieno nuorimies jaksaisi opiskella ja työllistyisi opiskelujen jälkeen. Rukoillaan myös, että hän saisi kasvaa uskossa ja että Jumala varjelisi hänen elämänsä.

Tule kummiksi