Patmoksen kummityö on pelastanut satojen lasten elämän Etiopiassa

Etiopia on yksi Patmoksen pitkäaikaisimpia lastenavun kenttiä. Suomalaiset kummit ovat saaneet olla muuttamassa satojen lasten elämän suunnan jo 1980-luvulta alkaen. Ensimmäiset kummilapset ovat tänään jo neli-viisikymppisiä. He ovat perheellisiä, työssäkäyviä ja palvelevat Jumalaa ja omaa kansaansa.

Tänään Patmoksen Etiopian kummityön kohteena ovat Hawassan koululaiset ja katulapset. Lokken kristillinen koulu noin 300 lapselle tarjoaa köyhien, pääasiassa muslimiperheiden lapsille tasokkaan opetuksen ja kristillisen kasvatuksen.

Katulapsikotien lapset saavat uuden elämän Patmoksen katulapsikodeissa.  Näiden lisäksi yli 40 perhettä saa tukea lastensa koulutukseen, jotta he he eivät laittaisi lapsiaan kadulle kerjäämään. Kaikki tämä tapahtuu suomalaisten kummien tuen avulla.

Leena Metsämäki, Patmoksen lähetystoimiston vastaava, tapasi Etiopiassa lapsia, jotka Patmos-kummien avulla ovat päässeet kouluun. Kuva: Emilia Heinonen / Patmos Lähetyssäätiö

Kummituki on vain 82 centtiä päivässä, mutta se tuo pysyvän muutoksen lasten elämään. Voisitko sinä olla uusi Patmoskummi?

Sadan kummin haasteessa etsimme lastenapumme kohteisiin uusia sitoutuneita kummeja lapsille, jotka ovat erityisen haavoittuvassa asemassa ja tarvitsevat ruokaa nälkäänsä, hoitoa sairauksiinsa, mahdollisuuden kouluun ja turvallisen lapsuuden.

Tutustu kummikohteisiimme ja ilmoittaudu kummiksi nyt.

PS: Sivun alussa olevalla videolla esiintyvä perheenäiti menehtyi joitakin päiviä sitten. Hänen lapsensa jäivät orvoiksi äidistään.