Patmoksen Purim-tervehdys tavoitti uskovat lähes kymmenessä Itä-Euroopan kaupungissa

Juutalaisten Purim-juhlaa vietettiin torstaina ja perjantaina myös Patmoksen tukemissa diasporajuutalaistyön seurakunnissa. Patmoksen idän diasporajuutalaistyön koordinaattori Andres Koskelaisen johdolla netin välityksellä toteutettu Purim-tilaisuus toi lauantaina (27.2) seurakuntalaisia yhteen lähes kymmenessä Itä-Euroopan kaupungissa.  Patmos Lähetyssäätiön toiminnanjohtaja Pasi Turunen tervehti uskovia ja jakoi Jumalan sanaa.

Beltsi_1

Tällä sivulla olevat kuvat ovat lauantaiaamun Purim-tapahtumasta Patmoksen tukemissa idän diasporajuutalaistyön messiaanisissa seurakunnissa. Oheiset kuvat Benderistä, Kishinevistä, Orgeevista ja Beltsistä. Lisäksi tilaisuutta seurattiin Tiraspolissa, Moskovassa, Bukarestissa, Rybnizassa ja Dnestovskissa.

Patmos Lähetyssäätiön idän diasporajuutalaistyön koordinaattori Andres Koskelainen ja toiminnanjohtaja Pasi Turunen tervehtivät seurakuntalaisia näissä kaupungeissa, rohkaisivat Jumalan sanalla ja kertoivat suomalaisten Patmosystävien rukoilevan heidän puolestaan jatkuvasti.

Pasi Turunen opetti Jumalan sanasta Purim-ajankohtaan Esterin kirjasta 9:21-22 siitä, kuinka Jumala kääntää “murheen iloksi ja surun juhlaksi.” Puheessaan Turunen totesi, että vaikka Esterin kirjassa ei lainkaan mainita Jumalaa on Jumala aina läsnä, silloinkin kun emme häntä näe tai havaitse ja Hän hallitsee tapahtumien kulkua.

Hän muistutti Jumalan liittouskollisuudesta Israelia kohtaan, minkä johdosta Jumala on varjellut kansansa joutumasta tuhoon, niin kuin Esterin kirjakin osoittaa. Koska Jumala on uskollinen voimme olla varmoja, että Jeesuksessa hän on uskollinen myös uuden liiton lupauksille.

Lisäksi Jumalan profeetallisen sanan valossa me tiedämme kaiken päättyvän Kristuksessa lopulta hyvin Jumalan kunniaksi ja siksi meidän tulee elää tätä hetkeä tietoisena siitä, että lopulta “Jumala pyyhkii kaikki kyyneleet” ja hän kääntää “murheen iloksi ja surun juhlaksi” Herran Jeesuksen saapuessa takaisin ja asettaessaan kaiken kohdalleen.

Idän diasporajuutalaistyön uranuurtajina vuosikymmenien ajan Patmoksen lähetteinä toimivat Hannele ja Hannu Suortti, joiden työn mittavana hedelmänä nämä seurakunnat ovat syntyneet. Vuodesta -86 lähtien Suortit veivät evankeliumia entiseen Neuvostoliittoon. He veivät yli kaksi miljoonaa kappaletta Raamattuja ja hengellisiä kirjoja. 35 työn vuotta myöhemmin tuhannet juutalaiset ovat löytäneet Jeesuksen Messiaana ja pelastajanaan.

Suorttien aloittamaa työtä idän diasporajuutalaisten koordinaattorina jatkaa Andres Koskelainen. Liittymällä Andres Koskelaisen lähettäjäperheeseen saat säännöllisesti kuulumisia juutalaistyöstä. Verkkosivuiltamme voit myös lukea säänölliseseti Muurinvartijat -rukousviestejä idän juutalaisseurakunnistamme.

Voit katsella ja kuunnella Purim-tilaisuuden saarnan YouTube tallenteena tästä linkistä.