Patmos-ambulanssi Kairossa

PATMOS EGYPTINAPU aloitti jo 1970-luvulla. Ensimmäisessä vaiheessa oli johdatus yhteisytöhön Kairon presbyteeriseurakunnan Faggalan avaamien ovien kautta. Seurakunta tunnettiin siitäkin, että se oli välikäsi Billy Creamin toiminnalle paitsi Egyptissä myös muualla arabimaissa. Lähi-idän kristillisten kirkkojen neuvoston pääsihteeri Albert Isteerio ja hänen amerikkalainen vaimonsa olivat vuosien ajan ystäviäni. Kulkiessani kerran heidän kanssaan Beirutin katuja salmen yhtäkkiä pysähtyi, kääntyi puoleeni ja ravisutti minua pitkään hartioita ja tokaisi: ”Veli Leo, juuri nyt herra ilmoitti, että sinä lennät huomenna kanssani Kairoon ja siellä avautuu ovi hedelmälliseen työhän Patmokselle.” Näin kävikin. Mitä sitten tapahtuikaan – lue siitä alta PIRKKO SÄILÄN teksteissä. – LEO MELLER

mokattamin-patmos-ambulanssi-01

PATMOS EGYPTINAVUN lastenapu siirtyi 1980-luvun lopulla kaikkein syvimmässä köyhyydessä ja hädässä elävien maailmaan Mokattamiin. Mokattamissa asuvat hyvin köyhät koptikristityt. He saavat elantonsa keräämällä ja lajittelemalla roskia. Heitä nimitetään zabbaleeneiksi. Patmos rakastaa heitä aikaa ja ikuisuutta varten. Ulkoministeriön projekti tuen avulla rakensimme Zabbaliineille koulukeskuksen 1993 ja St. Simoon-Patmos sairaalan 1994, joka on edelleen 70 000 asukasta käsittävän slummin ainoa sairaala. Kiitos sinulle, kun olet mukana tässä rakkauden liikkeessä.

MOKATTAMIN työn osaa-alueita on pyritty kansallistamaan ja esimerkiksi sairaalaan löytyi toinen lahjoittaja osapuoli jatkaen sairaala työtä. Apuamme pyydetään edelleen ajoittain sairaalan työhön, kuten nyt ambulanssin varustamiseen.

Mokattamin luolakirkkoseurakunta sai Saksasta lahjoituksena käytetyn ambulanssin, joka on todella tarpeellinen potilaitten kuljettamiseen ja siirtämisiin. Auto on toimiva ja huollettu – mutta kaikki varustukset puuttuivat täysin. Ainoa väline ambulanssissa oli potilaitten kuljettamiseen tarkoitettu pyörillä varustettu paari.

PUUTTUVIEN lista on pitkä. Kaikki ensi apu laitteet, elvytys välineet, lääkkeet puuttuvat. Mokattamin rakkaat ystävät kääntyivät luonnollisesti patumuksen Egyptin avun puoleen.” Voisitteko auttaa meitä varustamaan Mokattamin ainoan ambulanssin?” Arvaat, mikä oli ainoa vastaus, johon Patmos uskaltautui Herran Jeesuksen Kristuksen kasvojen alla.

Kiitos, kun olet kokenut kutsumuksesi olevan auttaa tätä maailman köyhimpiin kuuluvaa kansanryhmää — elämän voitoksi. – PIRKKO SÄILÄ