Patmos-ambulanssit kahden tulen välissä elävässä Israelissa pelastavat elämää!

Israel kahden tulen välissä -lehtemme löydät tämän sivun lopusta. Lehti kertoo Israelin ahdistuksesta terroistien rakettien ja kansainvälisten järjestöjen valheellisten syytösten välissä. Siitäkin miksi Israelissa tarvitaan juuri nyt kuvassa näkyviä ambulansseja, jollaisen Patmos on 50-toimintavuotensa juhlalahjana lahjoittamassa Israelin MDA:lle. Israelissa jo kiitollisena odotetaan lahjan saapumista.

”… tuli hänen kohdalleen ja näki hänet … armahti … sitoi hänen haavansa … pani hänet juhtansa selkään ja vei majataloon ja hoiti häntä.” (Luuk. 10:34) Kuvassa MDA:n ambulanssi on tullut apua tarvitsevan kohdalle ajoissa, ja potilasta ollaan nostamassa ”juhdan” selkään hoitoa saamaan. Voitko nähdä kuvassa mitä hyvää voi tapahtua sinunkin lahjallasi hankittavassa uudessa Patmos-ambulanssissa. (Kuva: Reuters)

YKSI KOLMESTA

”Kuka näistä kolmesta sinun mielestäsi OSOITTI olevansa sen lähimmäinen, joka oli joutunut ryövärien käsiin?” Luuk. 10:36

JEESUKSEN kertomus laupiaasta samarialaisesta on yksi kristittyjen parhaiten tuntemia kertomuksia. Ryöstäjien pahoinpitelemän ja haavoittaman miehen ohi kulkivat pappi ja leeviläinen. Voin kuvitella, että kumpikin varmasti koki sääliä miestä kohtaan. Mutta he menivät ohitse.

Sitten tuli hän, jota pidettiin ulkopuolisena juutalaiseen kansaan nähden, mutta joka näki ja armahti, eikä kulkenut ohitse, vaan ryhtyi toimeen: sitoi haavat, nosti juhtansa selkään ja vei hoitoa saamaan.

Tällaista lähimmäisyyttä suomalaiset Patmos-ystävät ovat vuosikymmenien aikana osoittaneet lahjoittamalla Israelin MDA:lle useita kymmeniä ambulansseja.

Miksi?

Koska Patmos-ystävät rakastavat Israelia, niin kuin Raamattu opettaa.

Toiseksi, koska Daavidin Punainen Kilpi (Magen David Adom, MDA) ei saa apua Israelin valtiolta ja siksi sen toiminta on riippuvainen kansainvälisistä ystäväjärjestöistä. Patmos on MDA:n suomalainen ystäväjärjestö.

PATMOKSEN JUHLA-AJAN merkeissä tahdomme jälleen siunata Israelia elämää pelastavalla ambulanssilla. Israel kahden tulen välissä -lehtemme aukeamalla (s. 8-9) näet, minkälaisesta pelastusajoneuvosta on kyse.  Samalla lehteä lukiessasi voit paremmin ymmärtää miksi näitä ambulansseja kipeästi tarvitaan Israelissa. Israel on toistuvasti terroristien haavoittama ja pahan puhumisen kohteena. Siksi teemme hyvää ja puhumme hyvää.

Patmosystävät rakastavat Israelia teossa ja totuudessa.

ISRAELKIN JUHLII näinä syksyn viikkoina. Syyskuusta lokakuun puolivälin ylitse ulottuvaan juhla-aikaan sijoittuvat muun muassa uuden vuoden juhla (Rosh HaShana), suuri sovituspäivä (Jom Kippur) ja lehtimajanjuhla (Sukkot).

Miten otollinen aika tämä onkaan muistaa Israelia ja samalla muistuttaa Israelia kristittyjen rakkaudesta.

”Ja seuraavana aamuna hän otti esiin kaksi denaria ja antoi majatalon isännälle ja sanoi: HOIDA HÄNTÄ, JA MITÄ SINULTA LISÄÄ KULUU, SEN MINÄ PALATESSANI SINULLE MAKSAN.” (Luuk. 10:35.)

Kirjoitan rohkeasti, koska tunnen ja tiedän vuosikymmenien ajalta Patmos-ystävien koetellun rakkauden Israelia kohtaan. Se on ollut horjumatonta ja aina valmis siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa sen tarpeissa. Tämä tiedetään myös Israelissa, jossa lupaus uudesta ambulanssista otettiin vilpittömällä kiitoksella vastaan. Saammehan edustajanasi täyttää tämän lupauksen?

Rakkaudenlahjastasi Israelille vilpittömän kiitollisena Jeesuksen nimessä. Lähimmäisenlahjallasi juuri NYT on merkitystä! Se pelastaa elämää Israelissa.

PASI TURUNEN
Toiminnanjohtaja