Patmos-ambulanssit pelastaneet kokonaisen kaupungin verran ihmisiä

Olen tällä viikolla Israelissa Patmos-työn kohteissa, sekä neuvottelemassa tulevista työprojekteista, että raportoimassa työstä, jota te, lahjoittavat ja esirukoilevat ystävämme olleet olleet mahdollistamassa. Meillä on paljon kiitoksen aiheita, joista tuorein on MDA:lle, Daavidin Punaiselle Kilvelle lahjoitetut ambulanssit, josta sain tuoreen raportin.

7825-ambulanssi_mda_keskikoko.jpg

”Patmos-lahjoittajien suurenmoisella avulla olemme saaneet olla pelastamassa yli 51 000 ihmisen elämää ja kiitämme Patmos Lähetyssäätiötä ja sen jokaista ystävää kaikkien niiden perheiden puolesta, jotka ovat saaneet avun teidän lahjoittamienne ambulanssien kautta”, kertoo Magen David Adomin (Punainen Daavidin Kilpi) -järjestön kansainvälisen työn johtaja Yonatan Yagodovsky tuoreessa raportissaan.

Raportista selviää edelleen, että phjoisesta Galileasta aina Israelin eteläiseen kärkeen asti toimivat ambulanssimme ovat olleet 19 kertaa pelastamassa terrori-iskun uhreja, olleet satoja kertoja viemässä synnyttäviä äitejä sairaalaan synnyttämään, kuljettamassa tuhansia ja taas tuhansia erilaista kiireellistä hoitoa tarvitsevia lapsia ja aikuisia, sekä juutalaisia että arabeja.

Raportissa kerrotaan, että tällä hetkellä liikenteessä on kuusi lahjoittamaamme yksikköä, sekä standardiambulansseja, että MICUja eli liikkuvia tehohoitoyksiköitä ja yksi moottoriajoneuvo.

Jokainen ajoneuvo ajetaan aivan loppuun asti ja kun autolle tulee mittava määrä kilometrejä, sellainen yksikkö siirretään MDA-asemalle, joka on lähellä suuria sairaaloita.

Tämä konkreettinen apu Israeliin ambulanssien muodossa alkoi vuosikymmeniä sitten työmme perustajan Leo Mellerin aloitteesta ja työ jatkuu edelleen. Jos tuo alussa kerrottu luku, 51 000, sijoitettaisiin Suomeen, voisi ajatella, että jokainen mikkeliläinen tai porvoolainen olisivat saaneet apua Patmos-ystävien lahjoittamissa ambulansseissa. Se on kokonaisen kaupungin verran.

Suuret ja sydämelliset kiitokset täältä Jerusalemista,

PIRKKO SÄILÄ