Patmos-apu on tuonut täydellisen muutoksen Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisölle

”Patmoksen avun alkaminen oli Mokattamin jätteidenkerääjäyhteisön elämässä virstanpylväs, jota muutti kaiken! Ennen kuin Patmos tuli mukaan säännöllisen avustuksen kautta, johon liittyi myös Pyhän Simonin Patmos-sairaalan rakentaminen ja ylläpito, Mokattam oli lian, lukutaidottomuuden ja kurjuuden tyysssija. Äidit synnyttivät lapsensa sikojen kanssa samassa tilassa, lapsikuolleisuus oli valtava, ja köyhyys, puute ja näköalattomuus hallitsi koko yhteisöä.Pappi Isä Simonin aloittama työ yhteisön elinolojen parantamiseksi oli alkanut jo noin kymmentä vuotta aiemmin, mutta vasta Patmoksen mukaantulo toi selkeän muutoksen. Tätä ihmettä katselemme yhä tänä päivänä. Koulutuksen, evankeliumin julistamisen ja terveydenhuollon kautta yhteisö on noussut tietämättömyyden pimeydestä yhteisöksi, jonka asukkailla on toivo ja ihmisarvo.”

Mokattam maher suomessa

Näin sanoo tohtori Samuel Maher, joka vieraili juhannusviikolla Suomessa vaimonsa Mary Maherin kanssa.

Maherit olivat saapuneet tekemään arabiankielisiä, hengellisiä televisio-ohjelmia IRR-TV:n studiolle. Vajaassa viikossa he saivat kokoon peräti 26 ohjelmajaksoa, joita lähetetään 18 TV-kanavalle arabiankieliseen maailmaan. Mekin saimme viettää Mahereiden kanssa hienon, unohtumattoman päivän, johon kuului myös radio-ohjelmien nauhoittamista Radio Patmoksen studiolla. Mary ja Samuel Maher halusivat välittää kiitokset satojen ja tuhansien Mokattamin lasten ja heidän perheidensä puolesta kaikille Patmoksen kummeille, tukijoille ja esirukoilijoille siitä rakkaudesta, jota he ovat osoittaneet Mokattamin yhteisölle, ja yhä osoittavat. Ottakaa vastaan nämä kauniit kiitokset!

Suuri tilaisuus ennen ylioppilaskirjoituksia

Mokattamin ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvat nuoret.

Toukokuun lopussa Mokattamin luolakirkossa järjestettiin suuri tapahtuma, jonne tulivat kaikki Mokattamin 12-luokkalaiset eli ylioppilaskirjoituksiin valmistautuneet nuoret. Kaikki nämä nuoret miehet ja naiset tulevat kodeista, joissa vanhemmat ovat lukutaidottomia ja kouluja käymättömiä. Ilman Patmoksen kummitukea nämäkin nuoret olisivat joutuneet seuraamaan vanhempiensa jalanjälkiä roskienkerääjinä. Nyt heillä on mahdollisuus päästä opiskelemaan jopa yliopistoon asti! Samuel Maher kertasi kokeisiin valmistautuvien nuorten kanssa uskontoon liittyviä aiheita, jotta he onnistuisivat kokeissa. Tätä kirjoittaessani loppukokeet on pidetty ja tuloksia odotellaan.
Kahden Patmoksen kummiperheen tarinat

Cristiano Hany

Minulla on ilo kertoa teille tästä köyhästä, 7-vuotiaasta pojasta, joka kuuluu nyt Patmoksen kummiohjelman piiriin. Hänen nimensä on Cristiano Hany. Hänellä on 5-vuotias veli.

Hänen isänsä sai pankista suuren lainan, 200 000 Egyptin puntaa (n. 6 000 euroa) aloittaakseen parturiliikkeen. Pankin korot olivat kuitenkin niin korkeat, ettei isä kyennyt hoitamaan lainanlyhennyksiä. Hän pakeni kotoaan. Tapauksesta on nyt kolme vuotta. Kukaan ei tiedä hänen olinpaikkaansa. Isän katoaminen on tuonut perheelle paitsi hätää ja kaipausta, myös taloudellisesti vaikean ajan.

Cristianolta otettiin rutiiniluonteinen verikoe keväällä. Siinä huomattiin, että hänen verensokeriarvonsa olivat vaarallisen korkeat. Hänet otettiin samantien Pyhän Simonin Patmos-sairaalaan diabetesosastolle. Häntä hoiti, ja hoitaa jatkossakin, lastenlääkärimme tohtori Esam Fawzy.

Verensokeri ja lääkitys saatiin onneksi kuntoon, ja Cristiano pääsi viikon kuluttua palaamaan kotiinsa. Koskettavaa on, että Cristiano itki lähtiessään sitä, että sairaalan monipuolinen ja herkullinen ruoka loppui hänen osaltaan. Patmos otti Cristianon kummiohjelmaan, jossa vastataan hänen terveydenhoidostaan, ravinnostaan ja koulunkäynnistä. Cristiano ja hänen äitinsä lähettävät kiitolliset terveisensä Patmos-kummeille.

Vas. 7-vuotias Christiano-poika äitinsä kanssa. Kesk. 1,5-vuotias Karas-poika. Oik. 5-vuotias Jolia-tyttö isoäitinsä kanssa.

Karas ja Jolia

Puolitoistavuotias Karas-poika ja hänen 5-vuotias sisarensa Jolia ovat sisaruksia Mokattamin jätteidenkerääjien slummista. Heidän isänsä hankkii elantonsa jätteitä keräämällä ja lajittelemalla. Viime talvena, 23.1.2023, heidän äitinsä kuoli yllättäen sydänkohtaukseen, vain 26-vuotiaana. Lapset ovat olleet siitä saakka isoäitinsä hoidossa. Tämä köyhä isoäiti myy kadulla halpoja vihanneksia. Isoäidin ja isän yhteensä saama elanto ei kuitenkaan riitä kunnolliseen elämään. Lapset oli saatava kiireellisesti Patmoksen kummiohjelmaan, jotta heille voitiin taata kunnollinen ravinto, vaatteet ja terveydenhoito. Nyt tulevaisuus näyttää jo paljon valoisammalta. Kummina autat heitä ja olet heidän lähimmäisensä, vaikkakin maantieteellisesti etäällä.

Tervetuloa kummiksi ja tukijaksi

Egypti kärsii inflaatiosta, kuten monet maat tänä päivänä. Egyptissä inflaatio on peräti 42 %. Se näkyy jatkuvasti voimakkaana hintojen nousuna. Vaikeat ajat koskettavat pahiten kaikista köyhimpiä, kuten näitä Mokattamin perheitä.

Kiitos, että Sinulla on sydäntä ja halua auttaa heitä! Voit antaa rakkaudenlahjasi lahjoittimella tai MobilePaylla ja ilmoittautua kummiksi alla olevalla linkillä.

Tule kummiksi