Patmos-kummit antavat lapsille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen

Kishinevin ja Tyrnovon tuberkuloosisairaaloissa hoidetaan eri-ikäisiä tuberkuloosiin sairastuneita lapsia ja nuoria, joiden kotiolot ovat yleensä köyhiä. Sairaalajaksot voivat olla viikkoja tai jopa kuukausia kestäviä. Hoidon aikana lapset ja nuoret käyvät koulua sairaalassa ja he saavat kuulla rakastavasta Taivaan Isästä. Patmoksen kummiohjelmassa Kishinevissä ja Tyrnovossa toimii kokotoiminen palkattu työntekijä Anatoli Gutjum. Monet köyhien perheiden nuoret tarvitsevat tukea ja apua myös sairaalajakson jälkeen. Patmos-kummina tuet näiden nuorten ammattiopintoja, jotta he saisivat itselleen ammatin ja heillä olisi mahdollisuus parempaan tulevaisuuteen.

Patmos tukee 19-vuotiasta 1,5-vuotiaan pojan yksinhuoltajaäitiä Mihaelaa ompelijan opinnoissa.

Yksinhuoltajaäiti Mihaela opiskelee ompelijaksi

Saapuessaan Kishinevin tubisairaalaan Mihaela oli melko heikkokuntoinen, diagnoosinaan tarttuvassa vaiheessa oleva tuberkuloosi. Mihaelan molemmat vanhemmat kuolivat tuberkuloosiin.

Mihaela pakeni miehensä kotoa, sillä mies oli hyvin väkivaltainen. Paettuaan Mihaela on asunut hylätyssä kylmässä talossa, jossa hän sairastui tubiin. Myös hänen lapsensa sairastui. Lisäksi Mihaela kärsii epilepsiasta.

Patmos-kummien tuella 19-vuotias 1,5-vuotiaan pojan yksinhuoltajaäiti Mihaela voi opiskella ompelijaksi ja siten saada ammatin elättääkseen itsensä ja pienen poikansa.

Mihaela on myös vastaanottavainen Jumalan sanalle ja lukee Raamattua.

Tuberkuloosia sairastanut Alena haluaisi päästä opiskelemaan kokin ammattia Patmos-ystävän tuella.

Alena haaveilee kokin ammatista

Alena saapui Tyrnovoon 16-vuotiaana. Hän oli hyvin masentunut eikä halunnut jäädä hoitoon. Alena jopa karkasi, mutta hänet on löydetty ja palautettu takaisin.

Anatoli myös sai tytön tulemaan raamattutunnille. Alena kiinnostui Raamatusta ja alkoi lukea sitä ja tuli uskoon Jeesukseen.

Laitoksen henkilökunta alkoi huomata muutoksia tytön käyttäytymisessä ja olemuksessa. Alenan kasvot alkoi säteilemään valoa ja iloa.

Alena palasi kotiinsa Tyrnovon tubilaitoksesta ja asuu tällä hetkellä isänsä kanssa.

Alenan isä on juuri päässyt ehdonalaiseen vankilasta, jossa hänkin tuli uskoon. Vankilataustasta johtuen isän mahdotonta löytää työpaikkaa, vaikka onkin muuttunut mies. Alenan alkoholisoitunut tubisairas äiti on jättänyt heidät.

Alena olisi halukas pääsemään opiskelemaan kokin ammattia. Vaikka opiskeleminen on ilmasta, hänellä ei ole varaa edes ruokaan. Siksi Patmos-kummien tuki auttaa Alenaa hänen opinnoissaan.

Haluan kiittää kaikkia vanhoja kummeja uskollisesta tuestanne ja siitä, että teette tätä jatkossakin. Haluan myös kiittää teitä uusia kummeja, jotka olette ilmoittautuneet mukaan sekä tahdon rohkaista vielä monia tulemaan mukaan tähän palkitsevaan ja siunaavaan kummityöhön. Tulemalla kummiksi voit tukea lapsia säännöllisesti. Kummina sitoudut vähintään vuodeksi kummitukeen sekä rukoilemaan kummilastesi puolesta.

ANDRES KOSKELAINEN

Ilmoittaudu kummiksi