Patmos Lähetyssäätiön humanitaarisen avun vaatekeräys Moldovaan

Pyydämme ystäviämme mukaan erityiseen talvikeräykseen, jossa keräämme humanitaarista apua Moldovan juutalaisille ja tubilaitosten lapsille ja nuorille. Keräys on tarkoitettu yksittäisille lahjoittajille, emme valitettavasti voi ottaa vastaan isoja eriä kirpputoreilta.

TALVIKERÄYS NETTIIN MUOKATTU

Keräyksen ajankohta, aukioloajat ja osoite:

Vaatekeräys toteutetaan 4.1.-15.1.2021 välisenä aikana.

Tavoitteenamme on yksi rekkakuormallinen avustustarvikkeita, jotka lähetetään keräyksen päättymisen jälkeen tammikuussa Moldovaan.

Avustustarvikkeiden vastaanotto  humanitaarisen avun varastolla Helsingissä:

Hankasuontie 8, 00390 Helsinki (0400 989 931).

Keskusvaraston aukioloajat:  4.1.-15.1. arkisin klo 9-16 sekä lauantaina 9.1. klo 9-16. Keskusvarasto on kiinni loppiaisena 6.1.

Pakettien toimitus postitse:

Postin ja matkahuollon kautta voi lähettää osoitteella: Patmos Lähetyssäätiö, Hankasuontie 8, 00390 Helsinki.

Paketteihin vastaanottajan puhelinnumero: 0400 989 931. Paketit tulee olla postitettuja 11.1. mennessä.

Isompien avustuserien vastaanottamisesta:

Jos olet toimittamassa enemmän kuin käsin kannettavat määrät hum.apua, esim. olet kerännyt ystäväpiirisi avun ja tuot pakettiautolla, ota ennakkoon yhteys Antti Kaikkoseen: 02 93 400 500 tai sähköpostitse antti.kaikkonen@patmos.fi ja sovi toimituksesta Antin kanssa.

Seuraavia avustustarvikkeita otetaan vastaan. Tavarat voivat olla uusia tai hyväkuntoisia käytettyjä, jotka ovat ehjiä ja puhtaita.

  1. Vuodevaatteita: peittoja, päiväpeittoja, huopia, shaaleja, lakanoita, tyynyliinoja.
  2. Erikokoisia mattoja.
  3. Pyyheliinoja, kaikenkokoisia.
  4. Jokaisen vuodenajan vaatteita kaikille ikäryhmille. HUOM. Alle 3-vuotiaiden lasten vaatteet (alle 100 cm) ja kengät (koosta 25 alaspäin) pitää Moldovan tullimääräysten tähden olla uusia.
  5. Muita tarvikkeita: hattuja, hanskoja, kaulaliinoja, sukkia
  6. Kenkiä: kävelykenkiä, lenkkikenkiä, talvikenkiä, kumisaappaita (saavat olla hyväkuntoisia käytettyjä tai uusia (alle 3-v lasten kengät vain uusia)
  7. Lasten leluja, palloja, hyppynaruja, ulkopelejä. HUOM! Kaikki lelut täytyy tullimääräysten tähden olla UUSIA.
  8. Laukkuja, reppuja, käsilaukkuja.

Kaikkien avustustarvikkeiden tulee olla ehjiä ja puhtaita, joko uusia tai hyväkuntoisia käytettyjä, sellaisia, jotka voisit antaa kasvotusten toiselle henkilölle.

Tärkeä huomio, ystävällinen pyyntömme: laita eri paketteihin naisten, miesten, lasten vaatteet ja merkitse paketin tai pussin päälle suomeksi, mitä sisältö on. Tuodessasi avustustavaroita tarkastamme tavaroiden kunnon ja emme ota vastaan tavaraa, joka ei sovellu tähän keräykseen.

Näitä ei oteta vastaan:

Alusvaatteita, tyynyjä, patjoja, astioita, kattiloita, huonekaluja, polkupyöriä, ruokaa, pienkoneita tai kodin elektroniikka, tietokoneita, kirjoja tai lehtiä, lasten leikkipyssyjä tai muita sotaleluja. Ei myöskään mitään nesteitä.

Kaikki vastaanotetut avustustarvikkeet tarkistetaan Patmos Lähetyssäätiön humanitaarisen avun varastolla ja pakataan rekkakuljetusta varten. Keräysajan päättymisen jälkeen emme ota vastaan humanitaarista apua.

Lisätietoja voi tarvittaessa kysyä sähköpostitse patmos@patmos.fi tai puhelimitse: 02 93 400 500 toimistoaikoina. Tiedustelut voi osoittaa myös Antti Kaikkoselle sähköpostitse: antti.kaikkonen@patmos.fi

Romaniaan emme järjestä tänä talvena erillistä keräystä. Mikäli Moldovan keräykseen tulee enemmän vaatelahjoituksia kuin mitä voimme yhdessä rekkakuljetuksessa toimittaa, lähetämme loput vaatteet Romaniaan yhteistyöseurakunnillemme.  Talvella 2020 toteutimme laajamittaisen avustuskeräyksen, jonka kautta autettiin Romanian köyhiä kyliä paikallisten yhteistyöjärjestöjemme ja seurakuntien kautta.

Kiitos etukäteen jokaiselle keräykseen osallistuvalle!

PIRKKO SÄILÄ
Patmos Lähetyssäätio