Patmos toimitti apua ahdingossa eläville kristityille Gazassa

Patmoksen tukeman JEO (Jerusalem Evangelistic Outreach) -järjestön johtaja Rami Fellemon raportoi alla Patmosystävien lahjoittaman mittavan avustuksen toimittamisesta Gazan ahdingossa eläville kristityille veljille ja sisarille Kristuksessa toukokuussa, jolloin alueella käytiin kiivaita taisteluita.

Avustustiimi viemässä apua erääseen kotiin. Keskellä avustuspaketteja lähdössä Gazaan. Oikealla eräs kiitollinen sisar, joka sai Patmos-apua. Avustus sisälsi päivittäisiä ruokatarvikkeita, kuten öljyä, jauhoja, pastaa, maitojauhetta, kuskusia, lihaa, hummusta, tonnikalasäilykkeitä, riisiä, sokeria, suolaa, paperipyyhkeitä jne. Kodit saivat myös hengellistä apua.

Toukokuussa avustustyömme laajeni Gazaan. Jaoimme 300 avustuspakettia kristityille perheille.

Toukokuun selkkausten aikana luultavasti eniten kärsineet olivat Gazan kristityt. He ovat pieni Gazaan jääneiden kristittyjen vähemmistö, joka koostuu noin tuhannesta ihmisestä. He elävät eristyksissä ja usein vainottuina, koska he asuvat islamistiryhmien hallitsemassa yhteisössä.

Gazassa on paljon köyhyyttä ja työttömyysluvut ovat todella korkeita. Tästä kaikesta johtuen myös kristityt kärsivät köhyydestä.

Gazasta on hyvin vaikeaa kenenkään lähteä pois, mikä tarkoittaa, että kristittyjen on lähes mahdotonta muuttaa jonnekin, missä on enemmän kristittyjä.

Vaikka me Jerusalemissa asuvat olemmekin erittäin kiitollisia tulitauosta, niin emme todellakaan ole välittämättä niiden kärsimyksistä, jotka ovat veljiämme ja sisariamme Kristuksessa. Tunsin kutsun vastata hätään ja niin alkoi ruoka-avustusten toimittaminen Gazan kristityille.

Eräs avustuksemme saaja Gazassa on kahden siskoksen perhe. He todella taistelevat saadakseen varat riittämään päivittäisiin välttämättömyystarvikkeisiin, eikä heillä ole ketään, joka auttaisi heitä ruoan ja lääkkeiden saamisessa.

Toinen sisarista on sairas ja joutuu olemaan kotona. Toinen menetti työpaikkansa, mikä pahensi heidän jo entuudestaan vaikeaa taloustilannettaan. Gazan korkea työttömyysluku merkitsee, ettei hänen ole helppoa löytää uutta työtä.

He olivat erittäin onnellisia, kun pystyimme käytännöllisellä tasolla vastaamaan heidän tarpeisiinsa, ja kiittivät Jumalaa siitä, että Hän lähetti apua JEO:n palvelutyön kautta.

Näiden sisarusten elämä on kovaa, erityisesti nyt viimeaikaisten väkivaltaisuuksien kiihtymisen jälkeen. Jatkattehan rukouksia näiden kahden sisaren puolesta, että Herra huolehtisi heistä ja käyttäisi meitä Hänen kunniakseen käytännön avustustyössä Gazassa.

Erään perheen aviomies on kriittisessä tilassa sairaalassa, jossa häntä hoidetaan kasvaimen takia. Tämä on aiheuttanut perheelle suurta huolta, sillä aviomies ei voi tehdä työtä ja niin vaimo ei voi huolehtia perheestään.

Siunasimme heitä Jeesuksen nimessä ruokapaketilla, ja jatkamme rukousta sen puolesta, että aviomies parantuisi ja voisi pian palata perheensä luo.

Patmoksen lahjoitus mahdollisti tämän avustusprojektin toukokuussa, jolloin jaoimme 300 avustuskassia Gazassa asuville kristityille perheille.

RAMI FELLEMON

Tue JEO-työtä ja liity Rami Fellemonin lähettäjäperheeseen:

Tule lähettäjäksi