Patmos tuki Lähi-idän merkittävimmän kristillisen satelliittikanavan alkuvaihetta – Nyt kanava tavoittaa miljoonia ihmisiä!

”Aivan alkuvaiheessa Patmos oli kaikkein suurimpia tukijoitamme maailmassa,” totesi Sat-7 kanavan nykyinen toiminnanjohtaja Kurt Johansen (kuvassa vasemmalla) vieraillessaan Patmos-talolla radiohaastattelussa aiemmin keväällä. Patmos Lähetyssäätiön taloudellinen tuki oli erityisen merkittävää kanavan alkuvaiheessa. Vuonna 1995 perustetusta Sat-7 kanavasta on sittemmin kasvanut miljoonia ihmisiä Lähi-idässä tavoittava kristillinen satelliittikanava. Patmos-ystävien ystävien tuki ja esirukoukset ovat olleet hyvä siemen, joka kantaa nyt suurta hedelmää. Kiitollisena saamme lukea nyt Sat-7 kanavan merkityksestä Lähi-idän saavuttamiseksi kristillisellä sanomalla.

8164-Sat7KurtJohansen.jpg

SAT-7 on kristillisiä ohjelmia Lähi-Idässä lähettävä satelliittikanava, jolla on studio Egyptissä, Libanonissa sekä Turkissa. SAT-7:n toiminnanjohtaja Kurt Johansenin mukaan SAT-7 työ alkoi 23 vuotta sitten sen tiedostamisesta, että lähestulkoon kaikilla Lähi-Idässä asuvilla on satelliittilautanen ja että satelliittilähetysten kautta voitaisiin tavoittaa miljoonia ihmisiä. Se oli myös ainut media, jota valtiot eivät kyenneet kontrolloimaan ja sensuroimaan.

”Alussa mietimme, mistä me löydämme varat tähän työhön ja mistä saamme lahjakkaita ihmisiä mukaan”, Kurt Johansen muistelee, kuinka Jumalan ihmiset ympäri maailmaa tulivat heidän avukseen.

”Patmos oli ensimmäisten joukossa tukemassa tämän näy toteuttamista. Aivan alkuvaiheessa Patmos oli kaikkien suurimpia tukijoitamme maailmassa,” Johansen toteaa.

Myöhemmin ympäri maailmaa monet kristityt ja järjestöt tulivat lisääntyvissä määrin tukemaan työtä. Tänä päivänä SAT-7:llä on 24 tuntia vuorokaudesta satelliittilähetyksiä kolmella eri kielellä – arabiaksi, farsiksi ja turkiksi – ja se työllistää n. kaksisataa työntekijää.

Lähi-Idän kristityt ovat selkeässä vähemmistössä, joten monissa maissa evankeliointi on hyvin hankalaa. SAT-7 kautta kuitenkin tavoitetaan tänä päivänä miljoonia ihmisiä juuri tällä alueella. Myös suljettuihin maihin kuten Saudi-Arabiaan, jossa ei ole kirkkoja tai jossa ei saa pitää kristinuskoa avoimesti esillä, on päästy satelliittilähetysten avulla.

”Me toimimme hyvin lähellä katsojakuntaamme ja kaikki meidän työntekijämme ovat paikallisia. He tuottavat hyvin mukaansatempaavia ohjelmia, joissa Kristus esitetään koko kauneudessaan ja kirkkaudessaan katsojille. Me tarjoamme myös paikallisille kristityille kanavan kertoa oman todistuksensa Kristuksesta niille, jotka eivät ole koskaan kohdanneet kristittyä tai käyneet seurakunnassa”, Kurt jatkaa.

Lähi-Idässä on paljon kristittyjen vainoa ja se on usein seurausta siitä, että ihmisillä on monia väärinkäsityksiä kristinuskosta. SAT-7:n työ näissä maissa auttaa hälventämään erilaisia väärinkäsityksiä kristinuskosta ja on näin luomassa kristityille parempaa tulevaisuutta. SAT-7 tavoittaa siis myös niitä ihmisiä, joilla ei ole seurakuntaa lähiseudulla ja jotka eivät sitä kautta kuule evankeliumia.

Esimerkiksi Iranissa tuhannet ja taas tuhannet ovat löytäneet uskon sellaisessa ympäristössä, jossa ei ole ollenkaan paikallisseurakuntaa. SAT-7 työn kautta opetuslapseutetaan uskoon tulleita ja annetaan systemaattista Raamatunopetusta. Tämän lisäksi katsojille tarjotaan myös opetusta ylistyksestä, seurakunnasta ja siitä, miten olla terve ja raitis seurakunnan johtaja.

Turkissa, jossa vain 0,07 prosenttia väestöstä on kristittyjä, on erittäin tarpeellista, että kristittyjen vähemmistö saa äänensä kuuluviin. Monet heistä kokevat olevansa eristyksissä, mutta TV-kanavan ja -aseman kautta he voivat kokea kristittyjen yhteyttä ja kokevat olevansa osa laajempaa yhteisöä.

”Me emme ainoastaan evankelioi ihmisiä vaan haluamme olla mukana ihmisten elämässä myös kokonaisvaltaisesti”, Kurt toteaa. ”Muutama vuosi sitten me kiinnitimme huomiomme miljooniin syyrialaispakolaislapsiin, joilla ei ollut mahdollisuutta koulunkäyntiin. Päätimme tarjota heille opetusta perustamalla koululuokan, joka toimi television välityksellä. Opetimme heitä mm. lukemaan ja laskemaan. Tämän lisäksi me pidämme työssämme esillä myös naisten sekä yhteiskunnasta syrjäytyneiden oikeuksia Kristuksen sosiaaliseettisen opetuksen mukaisesti”.

Kuvassa sivun alussa: Kurt Johansen (vas.), Timo Keskitalo, Pasi Turunen.